Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Krieviņš norādīja, ka "negrib zīlēt kafijas biezumos", kad varētu tiks izsludināts jauns konkurss uz KNAB vadītāja amatu

Jauna KNAB vadītāja amata konkursa izsludināšana varētu ieilgt līdz februārim

Ja koalīcija vienosies par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja jauna konkursa izsludināšanai nepieciešamajām likuma izmaiņām, tās, visticamāk, varētu pieņemt 2017.gada sākumā.

Piedāvāto izmaiņu apspriešana bija iekļauta koalīcijas padomes pirmdienas sēdes darba kārtībā.
Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš žurnālistiem stāstīja, ka divus nepieciešamos likumprojektus plānots iesniegt izskatīšanai kādā no tuvākajām valdības sēdēm. Viņš pieļāva, ka Saeima par izmaiņām likumdošanā varētu lemt nākamā gada sākumā, kad sāksies parlamenta ziemas sesija. Pēc tam valdība varēs veikt saistītos grozījumus Ministru kabineta noteikumos.

Krieviņš no vienas puses norādīja, ka "negrib zīlēt kafijas biezumos", kad varētu tiks izsludināts jauns konkurss uz KNAB vadītāja amatu. Taujāts, vai jaunais konkurss varētu notikt februārī, Krieviņš pieļāva, ka, visticamāk, tā varētu būt.

Vaicāts, vai jaunajā konkursā varēs piedalīties arī tie kandidāti, kas iepriekš tika noraidīti, VK vadītājs norādīja, ka konkursā varēs pieteikties visi nosacījumiem atbilstoši pretendenti. Viņš nekomentēja jautājumu par iepriekšējā KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka izredzēm, ja Streļčenoks atkal nolemtu pretendēt uz šo amatu.

Piedāvātās izmaiņas paredz no KNAB likuma svītrot normu par nepieciešamību pēc vismaz trīs gadu pieredzes vadošā amatā, informēja Krieviņš. Tādējādi tiks palielināts potenciālo pretendentu loks. Pašlaik biroja likums paredz, ka KNAB vadītājam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat KNAB izdienas pensiju likumā paredzēts sinhronizēt nosacījumus attiecībā uz sociālajām garantijām, lai uz KNAB vadītāju attiektos tie paši nosacījumi, kas uz ģenerālprokuroru un citu tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem. Pašlaik KNAB priekšnieks attiecībā uz izdienas pensiju saņemšanu atrodas krietni sliktākā situācijā, nekā vairāki citi tiesībsargājošās jomas pārstāvji, skaidroja Krieviņš.

MK noteikumos paredzēt veikt vairākus grozījumus, no kuriem būtiskākais būs, ka visi vadītāja amata pretendentu vārdi netiks publiskoti un ka sabiedrībai tiks darīti zināms tikai tā kandidāta vai kandidātu vārdi, kurus atbildīgā komisija virzīs izskatīšanai valdībā un Saeimā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) valdības koalīcijas partneriem piedāvājis apspriest iespēju samazināt prasības pretendentiem konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.

Tas tiek darīts, jo bez rezultātiem beidzās sākotnēji izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija nesen atzina, ka neviens no viņiem, tostarp Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas