Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunatvērtā Park&Ride autostāvvieta izpelnās kritiku par vietas izvēli

Pirmdien, 10.decembrī Ulbrokas ielā 13 atklāta pirmā Park&Ride autostāvvieta, kas Rīgas viesiem un tās iedzīvotājiem ļaus savas automašīnas novietot apsārgājamā autostāvvietā, lai tālāk dotos ar sabiedrisko transportu. Tiesa gan jau tagad izskanējušas negatīvas atsauksmes par stāvparka vietas izvēli un apkārtnē esošo satiksmes organizāciju.

Rīgas pašvaldība šādi iecerējusi mazināt sastrēgumus pilsētas centrā un sabiedrisko transportu padarīt par prioritāru. Stāvparka izmantošana būs bez maksas, ja sabiedriskajā transportā ar e-talonu dienas laikā tiks veiktas vismaz divas braucienu reģistrācijas, liecina Rīgas domes (RD) sniegtā informācija.

Taču vairāki rīdzinieki portālam Diena.lv raksta, ka no Ulbrokas ielas uz citiem Rīgas rajoniem ar sabiedrisko transportu aizbraukt ir sarežģīti, jo tas prasa vairākkārtēju pārsēšanos un ir laikietilpīgs process.

Uz Mežciemu vai Ķengaragu 31. autobuss iet aptuveni reizi stundā, savukārt līdz Brīvības un Valdemāra ielām centrā 20. autobuss iet vēl retāk, turklāt bieži iekļūst Valdemāra ielas sastrēgumā. Lai aizbrauktu uz citām vietām, piemēram, Pārdaugavu, Mežaparku, ALFA un VEF rūpnīcām, nepieciešams divas vai trīs reizes pārsēsties, norāda kāds lasītājs.

Stāvparka projekta īstenotājs ir Rīgas pilsētas kapitālsabiedrības SIA Rīgas pilsētbūvnieks sadarbībā ar pašvaldības uzņēmumu SIA Rīgas satiksme (RS). RS pārstāvis Viktors Zaķis norāda, ka stāvparks ierīkots jau eksistējošā stāvvietā, līdz ar to praktiski nekādi ieguldījumi projektā neesot veikti. Stāvparks uzskatāms par pilotprojektu, kurā testa režīmā iecerēts izmēģināt, kā šāda sistēma darbojas, norāda Zaķis.

"Ir jāpiekrīt, protams, ka tā vieta nav tā veiksmīgākā un satiksme nav tā labākā, tai pašā laikā no kaut kā ir jāsāk. Šis ir diezgan labs pilotprojekts, lai saprastu, kā šī sistēma darbojās un kāds būs pieprasījums pēc tā. Ņemot vērā, ka kapitālieguldījumi bija praktiski nekādi šim projektam, es domāju, ka būs pietiekoši interesanti paskatīties, kā tas viss attīstās," Dienai.lv sacīja Zaķis.

Viņš gan nepiekrīt, ka satiksmes organizācija Park&Ride autostāvvietas apkārtnē būtu ārkārtīgi slikta – netālajās pieturvietās transporta kustību saraksts ir diezgan blīvs. "Paskatīsimies kā tas realizēsies. Šoreiz es attiecos pret to kā tādu izmēģinājuma projektu, kas uzrādīs, kādā veidā tam ir iespējams darboties," pauž RS pārstāvis.

Rīgas pilsētbūvnieks stāvparka projektu īstenoja pašvaldības dzīvojamo māju kompleksa būvniecības laikā. Dzīvojamo māju būvniecībai paredzētā teritorija bija ierobežota un tika pieņemts lēmums būvēt apsargājamu daudzstāvu autostāvvietu ar 676 vietām. Tā kā autostāvvieta ir noslogota tikai par vienu trešo daļu, brīvās vietas atvēlētas stāvparka vajadzībām, iepriekš informēja RD.

"Autostāvvieta ir labiekārtota un apsargāta. Lai ekonomētu līdzekļus,  nolēmām brīvās vietas neturēt tukšas, bet gan izveidot šeit pirmo park&ride stāvvietu Rīgā," stāvparka atklāšanas pasākumā sacīja Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Savukārt Rīgas vicemērs Andris Ameriks paziņoja, ka līdzīgu autostāvvieta tiks izbūvēta pie tirdzniecības centra Dole, portālu Diena.lv informēja RD pārstāve Liene Pētersone.

Tuvākā autobusu pieturvieta virzienā uz centru atrodas aptuveni 90 metru attālumā. No Ulbrokas ielas kursē 20., 31., 34, 51. un 52. autubouss. Nakts laikā kursē autobuss ar numuru N6.

Aptuveni 500 metru attālumā atrodas pietura Salnas ielā. No tās kursē 6., 20. un 31. autobuss. Savukārt aptuveni 590 metru attālumā atrodas pietura Deglava ielā, no kuras kursē 16. un 22. trolejbuss, kā arī 6. autobuss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas