Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaungada brīvdienās pret Covid-19 savakcinēts gandrīz divreiz vairāk cilvēku nekā Ziemassvētku nedēļas nogalē

Aizvadītās nedēļas nogalē, Jaungada brīvdienās, pret Covid-19 savakcinēts gandrīz divreiz vairāk cilvēku nekā Ziemassvētku nedēļas nogalē, liecina aģentūras LETA aprēķini, balstoties uz Nacionālā veselības dienesta datiem.

Proti, no 24. līdz 26 decembrim poti pret Covid-19 saņēmuši 1166 cilvēki, bet no 31.decembra līdz 2.janvārim - 2226 -, kas ir gandrīz divreiz vairāk. Šie dati vēl var mainīties, jo vakcinētāji datus par potēšanas faktu ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 kursu, saņemot abas potes vai "Johnson & Johnson" (J&J) gadījumā - vienu poti, noslēguši 1 262 929 iedzīvotāji.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā vismaz pirmo poti vai J&J vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 69,82% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 67,1% iedzīvotāju, no kuriem balstvakcīnu saņēmuši 20,77%, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Balstvakcinācijas aptvere visu iedzīvotāju vidū ir sasniegusi 13,93%, vakcīnas papildu devu saņemot 262 375 cilvēkiem.

Svētdien, 2.janvārī, pret Covid-19 vakcinējušies 2009 cilvēki, lielākā daļa no tiem - 1715 - saņēmuši balstvakcīnu.

 

Kā ziņots, Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 tika sākta pagājušā gada 28.decembrī, kā pirmos potējot lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas