Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
3.jūlijā sāktais streiks būs beztermiņa un turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām

Jaunie ārsti streika laikā sniegs palīdzību pacientiem uzņemšanas nodaļā

Ģimenes ārstu streika laikā jaunie ārsti palīdzēs pacientiem uzņemšanas nodaļā, veicot savus pienākumus parastā kārtībā atbilstoši savai kompetencei, aģentūru LETA informēja Latvijas Jauno ārstu asociācijā (LJĀA).

Šodien notika ārkārtas asociācijas sēde ar veselības ministres Andas Čakšas dalību, kura izteica lūgumu palīdzēt sakarā ar ģimenes ārstu streika radīto pacientu plūsmas pārorganizēšanu slimnīcās.

Jaunie ārsti, rezidenti vienojās, ka ir gatavi brīvprātīgi atsaukties šim lūgumam un palīdzēt pacientiem uzņemšanas nodaļā, veicot savus pienākumus parastā kārtībā atbilstoši savai kompetencei un apmācības programmai, savukārt ambulatoros punktos dežūrēs sertificēti ārsti.

"Jebkādi draudi vai sankcijas no augstākstāvošiem vadītājiem ārstniecības iestādēs un augstskolās par ambulatoro pakalpojumu nesniegšanu šajā situācijā nav pieļaujami," norādīja LJĀA valdes priekšsēdētāja Maija Radziņa.

Puses vienojās, ka ieteicamākais palīdzības sniegšanas modelis ar jauno ārstu iesaisti atbilst Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas piedāvājumam. "Veselības ministre apsolīja rakstiski informēt iesaistītās ārstniecības iestādes," informēja ārsts rezidents Kārlis Rācenis.

Kā ziņots, nedēļas sākumā Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) un Veselības ministrija (VM) streika sarunās nepanāca vienošanos, tāpēc 3.jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3.jūlijā plkst.12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," iepriekš sacīja asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

3.jūlijā sāktais streiks būs beztermiņa un turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

 

Top komentāri

ornitologs
o
Mums gan Gerhards iešķieba 9,5 miljonus no valsts kases biotopu pētīšanai. Nupat ir tā, ka naudas ir jūra, pat studentus ņemam uz to biotopu kartēšanu. Lielāko darba daļu gan var pie galda paveikt, nav pat uz pļavām jābrauc!
Robis
R
Tiem , kas spriež no malas vispirms būtu jāieskatās , kāds gada ienākums ir praktizējošam ģimenes ārstam. Un salīdzina. Trūkumā nedzīvo, ticiet man. Bet nodokļus maksā visi, kas strādā. Tā kā paši sevi uzmundrināt varat labāk klātienē, nevis šeit. Visu cieņu tiem ārstiem, kas atteicās piedalīties streikā !
Apbedītājs
A
Priekā berzēju rokas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas