Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunie Covid-19 inficēšanās gadījumi ir saistīti ar ceļošanu vai inficēšanos no jau atklāta slimnieka

Jaunie inficēšanās gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 ir saistīti ar ceļošanu uz Austriju un Spāniju, kā arī inficēšanos no jau atklāta slimnieka, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Jau vēstīts, ka Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 139.

Veicot šodien paziņoto Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu, ir noskaidrots, ka šo personu inficēšanās ir saistīta ar ceļošanu uz Austriju un Spāniju vai saslimušie bijuši kontaktā ar jau iepriekš atklātiem Covid-19 slimniekiem, kuri, savukārt, arī inficējušies ceļojumā, skaidroja Arāja.

Tāpat viņa piebilda, ka nav apstiprināts neviens papildu saslimšanas gadījums, kas būtu saistīts ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu.

Kā ziņots, aizvadītājā diennaktī veikts 681 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 5127 šādi izmeklējumi.

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta iedzīvotājiem 30 pašvaldībās - Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Jelgavā, Aizkraukles novadā, Carnikavas novadā, Grobiņas novadā, Olaines novadā, Vecumnieku novadā, Ventspils novadā, Babītes novadā, Mārupes novadā, Kuldīgas novadā, Ozolnieku novadā, Ķekavas novadā, Salaspils novadā, Stopiņu novadā, Garkalnes novadā, Sējas novadā, Krimuldas novadā, Siguldas novadā, Cēsu novadā, Smiltenes novadā, Ogres novadā, Bauskas novadā, Limbažu novadā un Mērsraga novadā. 

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 svētdien reģistrēta Jelgavā un Bauskas, Carnikavas, Limbažu un Mērsraga novados.

Visvairāk saslimšanu ar Covid-19 reģistrēts Rīgā. Vismaz seši saslimušie reģistrēti arī Jūrmalā. Pārējās iepriekš minētajās pašvaldībās ar Covid-19 saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 

Top komentāri

reptilis
r
Vis spilgtākais piemērs ir Krievijas palīdzība Itālijai ...tas ir spēcīgs propogandisks solis - redziet,kur ir palīdzība no Vācijas...Zviedrijas...Francijas..Dānijas...Somijas??... Vācija priekš sevis ražo 10000 plaušu ventilācijas aparātus....a, Itālijai..Spānijai??...ražošana lielā mērā likvidēta,jo visu taču piegādās no lētā darbaspēka valstīm! Piemēram,man bija šoks,kad uzzināju,ka antibiotiku ražošana no ASV ir pārcelta uz Ķīnu ...visa! Nu,kad beigsies epidēmija,tad būs daudz jautājumu valdošajai politikāņu sugai:)))
Andris
A
It kā pastāvētu trešais variants
Kā tad
K
Nu protams, jo citi jau nemaz netiek pārbaudīti! Nav ko melot sabiedrībai!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas