Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunjelgavas dome plāno izslēgt no skolas zēnu, kura vaina vēl nav pierādīta

"Vardarbīgais bērns nedzīvo mūsu novadā un būtu labāk, ja viņš mācītos savas dzīvesvietas teritorijā esošajā skolā - tur ar viņu varēs strādāt bāriņtiesa un sociālais dienests," apņēmību lūgt deputātiem pieņemt lēmumu par Jaunjelgavas vidusskolā notikušajā vardarbībā vainotā 5. klases skolēna izslēgšanu pamato novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks.

Viņš uzskata, ka pašvaldība ir tiesīga šādu lēmumu pieņemt arī pirms policijas izmeklēšanas beigām. Tas, viņaprāt, ļautu pasargāt skolas audzēkņus un personālu no morāla un fiziska apdraudējuma: "Administratīvais process ir viena lieta, bet mēs uzticamies skolas rīcībā esošajai informācijai. Tās pietiek, lai dome savas kompetences ietvaros pieņemtu šādu lēmumu."

Galīgais lēmums par iespējamo izslēgšanu tiks pieņemts, ja to atbalstīs domes deputātu vairākums. Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča gan norāda, ka šāda pašvaldības rīcība būtu prettiesiska.

Kā iepriekš ziņoja TV3, aptuveni pirms mēneša Jaunjelgavas vidusskolā kāds skolnieks nežēlīgi piekāvis pirmklasnieku skolas tualetē, mazo skolēnu turot aiz rokām, kamēr viņam sists pa kailu kājstarpi. Aizdomas krīt uz kādu piektklasnieku. Cietušais zēns ārstējas mājās.

Raidījumā intervētie pauda bažas, ka lietas izmeklēšana vēl nav sākta. VP Zemgales reģiona pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Gatis Strazdiņš raidījumam uzsvēra, ka izmeklēšana netiek novilcināta. Tomēr vietējie iedzīvotāji pauda aizdomas, ka, iespējams, vainīgā zēna tēvam esot draudzīgas attiecības ar policijas priekšniecību, bet nepilngadīgo lietu inspektore sasirgusi un pēc slimības devusies atvaļinājumā.

Vardarbībā Jaunjelgavā vainotā zēna māte atzinusi, ka puika ir hiperaktīvs, tāpēc viņam jau vairākus gadus ir piemērota sociālās korekcijas programma. Zēna māte Evija uzskata, ka minētā iemesla dēļ zēnu vaino dažādos pārkāpumos, lai arī neesot skaidri zināms, ka viņš tiešām pastrādājis ko sliktu.

Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga norādīja, ka vidusskolā piekautajam pirmklasniekam bija vairāki uzbrucēji, nevis tikai viens, savukārt policija ar savu rīcību vilcinājās, paužot, ka lieta varot tikt izskatīta sešus mēnešus.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas