Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jaunjelgavas vidusskolas direktore saņēmusi vairākus fiziskās izrēķināšanās draudus

Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga pēc notikušā skolā, kad kāds piektklasnieks, iespējams, piekāvis pirmklasnieku, no vēl nenoskaidrotas personas saņēmusi vairākus fiziskās izrēķināšanās draudus, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Jau ziņots, ka aptuveni pirms mēneša Jaunjelgavas vidusskolā kāds skolnieks nežēlīgi piekāvis pirmklasnieku skolas tualetē, mazo skolēnu turot aiz rokām, kamēr viņam sists pa kailu kājstarpi. Aizdomas krīt uz kādu piektklasnieku.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) pēc pārbaudes veikšanas skolā kā iespējamo notikušā iemeslu minēja sociālā pedagoga neesamību un psihologa darba efektivitātes trūkumu. "Mums nav naudas sociālā pedagoga algošanai. Arī psihologu sameklējām ar grūtībām - speciāliste brauc no Ogres. Skola šajā situācijā ir bezspēcīga, izslēgt no skolas neļauj likums, un mums nav citu līdzekļu, kā tikt galā ar šādiem bērniem. Varam tikai pakratīt ar pirkstu, bet bērns sajūt nesodāmību, un redzam bēdīgo rezultātu. Psiholoģiska palīdzība tagad vajadzīga pašiem pedagogiem," uzskata L. Mīlīga. Viņa atklāj, ka pēc notikušā no vēl nenoskaidrotas personas saņēmusi vairākus fiziskās izrēķināšanās draudus.

Cietušā māte informē, ka bērns šobrīd fiziski jūtas labāk un atlabst mājās, bet viņa pati jūtas nogurusi no pārdzīvojumiem un lielās uzmanības. Palīdzību viņiem piedāvā cilvēki no visas valsts, un tās koordinēšanu uzņēmies Latvijas Vecāku forums. Tā pārstāve Kristīne Dūdiņa atklāj, ka organizācijai zvana satraukti vecāki, kuru bērni skolā cieš no vardarbības, lūdzot padomu, jo paši kā vienīgo risinājumu redz skolas maiņu. "Skolām ir vadlīnijas, kā drošo vidi veidot, bet nereti trūkst pieredzes, ko apliecina nespēja novērst un risināt krīzes situācijas," norāda K. Dūdiņa.

Ārste psihoterapeite Eva Tarasova uzsver, ka skolās pēc šādiem gadījumiem svarīgi runāt ar pārējiem bērniem, kas bijuši blakus, un skaidrot, kas un kāpēc noticis: "Ja krīzes grupas netiek laikus prasmīgi novadītas, trauma turpina dzīvot skolēnu apziņā."

"Pamanot bērnā vardarbības tendenci un piesaistot inspektoru darbā ar nepilngadīgajiem, daudzos gadījumos skolas varētu izvairīties no sīkas agresijas pāraugšanas nežēlīgos nodarījumos. Bieži vien arī vecāki, dzirdot sūdzības, nerīkojas, sakot: "Es taču pazīstu tā bērna ģimeni, kāpēc bojāt attiecības?"" pieredzē dalās likumsargs G. Strazdiņš un sola, ka vainīgais drīz tiks noskaidrots un saņems sodu.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas