Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jauno ārstu asociācija valdes vēlēšanas neietekmēs plānoto protestu norisi

Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA) biedru kopsapulcē, kuras laikā 6.novembrī tiks pārvēlēta LJĀA valde, neietekmēs organizācijas dalību gaidāmajos mediķu protesta pasākumos, aģentūru LETA informēja LJĀA valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis.

Lai gan pārvēlēšana iekritusi dienu pirms plānotās protesta akcijas "Viena diena bez ārstniecības personāla", sapulces datums tika izvēlēts pirms bija zināms, kurā datumā norisināsies akcija. Rācenis piebilst, ka jau ir notikusi viena sēde saistībā ar šo jautājumu, bet asociācijas statūti pieprasa atkārtotu tikšanos.

Atsaucoties uz relatīvi mazo kandidātu skaitu, Rācenis prognozē, ka visticamāk valdes sastāvā nav gaidāmas krasas izmaiņas, un pat pretēja iznākuma gadījumā, asociācijas izvirzītās prioritātes un darba kārtība nemainīsies. Atzīstot, ka pašreizējā valde ir daļēji uz izdegšanas robežas, Rācenis piebilst, ka neiebilstu arī redzēt jaunus biedrus valdē, un ir drošs par to, ka plānoto pasākumu norise un gatavošanās tiem nemainīsies jebkurā gadījumā.

Sēdes beigās arī paredzēts sākt gatavot visu akcijai nepieciešamo, proti, scenogrāfijas elementus un plakātus.

Kā ziņots, 7.novembrī vairākas mediķus pārstāvošas organizācijas un slimnīcas rīkos akciju "Viena diena bez ārstniecības personāla", kuras laikā medicīnas personāls, paņemot neapmaksātu brīvdienu, plkst. 8.30 pulcēties pie Saeimas, lai paustu savu nostāju par 2020.gadā atvēlēto finansējumu mediķu atalgojumam.

Ja nozares centieni nedos vēlamo rezultātu, no 8.novembra līdz 14.novembrim visā Latvijā tiks īstenota akcija "Nolaid karogu, iededz sveci!", kuras laikā pie veselības aprūpes ēkām pusmastā nolaidīs Latvijas valsts karogu un iedegs sveces. Bez ārstniecības un ambulatorajām iestādēm akcijā aicinās piedalīties arī sabiedrību. Tiks rīkotas arī solidarizācijas akcijas sociālajos medijos.

Top komentāri

Dina
D
Loti, loti, loti ceru, ka si tiesam bus visas Latvijas valsts pilsonu/ patriotu akcja ar prasibu sakartot valsts parvaldi, samazinat prezidentu, ministru, deputatu, ierednu algas par 50-70%, jo ir nenormali, nedemokratiski, nevalstiski, neilgspejigi, ka valsts parvaldes neliesi dzivo particiba ka bagatas valstis, bet tauta dzivo nabadziba visus pedejos 30 gadus un nabadziba plesas tikai plasuma, no Latvijas cilveki muk pie pirmas iespejas....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas