Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jaunsleinis: Pašreizējā publisko iepirkumu sistēma būtiski jāmaina

Pašreizējā publisko iepirkumu sistēma vērtējama kā sarežģīta un birokrātiska, turklāt tā šobrīd rada "labu augsni" negodprātīgu nolūku realizēšanai. Pašreizējā publisko iepirkumu sistēmā ir problemātiska, un risinājums jārod steidzami, uzskata Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

"Tādēļ ļoti atzinīgi vērtējam izstrādātos grozījumus, kas paredz risināt svarīgas un ikdienas praksē biežāk sastopamās absurdās nianses. Ceram, ka darba grupā izstrādātie grozījumi gūs atbalstu Saeimā, un šobrīd citu iespēju nepieļaujam," sacīja A.Jaunsleinis.

LPS valdes sēdē dalībnieki atzinīgi novērtēja Valsts kancelejas un augsta līmeņa ekspertu darba grupas izstrādātos grozījumus Publisko iepirkumu likumā (PIL). Grozījumi tiks izskatīti Saeimas komisijā.

Ivars Mēkons, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietnieks un darba grupas vadītājs norādīja, ka izstrādātie grozījumi paredz nodrošināt efektīvāku un atklātāku iepirkumu procesu, kā arī novērst birokrātiskus šķēršļus līdz šim plaši kritizētajā likumā.

Viņš arī uzsvēra, ka iepriekš bieži izskanējusi asa kritika gan no uzņēmēju puses, gan no NVO puses par publiskā iepirkuma procesu. "Lai pārņemtu jauno Eiropas Savienības iepirkumu direktīvu, Latvijā līdz 2016.gadam paredzēts izstrādāt jaunu Publisko iepirkumu likumu. Tomēr jau šobrīd ekspertu darba grupa sagatavojusi priekšlikumus, lai likvidētu likuma apiešanas vai interpretācijas iespējas, kas pašreizējā praksē nereti noslēdzas ar stratēģiskas nozīmes projektu bloķēšanu," atzina I.Mēkons.

Publisko iepirkumu augsta līmeņa ekspertu darba grupas sastāvā ir eksperti no Valsts kancelejas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iepirkumu uzraudzības biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī no nevalstiskā sektora - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Ārvalstu Investoru padomes Latvijā un Sabiedrības par atklātību – Delna.

Prognozējams, ka pozitīva Saeimas balsojuma gadījumā darba grupas izstrādātie grozījumi likumā varētu stāties spēkā šī gada 1.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas