Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jautājumu par RPIVA studentu pārņemšanu LU cer atrisināt līdz Līgo svētkiem

Jautājumu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) studentu pārņemšanu Latvijas Universitāte (LU) cer atrisināt līdz Līgo svētkiem.

Kā pastāstīja LU pārstāvis, RPIVA likvidācijas komisijas loceklis Jānis Stonis, iecerēts RPIVA pievienošanu LU īstenot ātrākos termiņos, nekā to paredz Ministru kabineta rīkojums, lai laikus ieviestu skaidrību par nākamā akadēmiskā gada norisi.

"Termiņiem jābūt ātrākiem. Ļoti optimistiskā gadījumā studentu un akadēmiskā personāla pārņemšana jānokārto līdz jūlija vidum vai beigām," teica Stonis.

Viņš norādīja, ka ar studentu pārņemšanu LU vēlas tikt skaidrībā jau līdz Līgo, savukārt ar akadēmiskā personāla pārņemšanu - līdz jūlija vidum. Tad, kad LU būs skaidrs, cik daudz studentu būs jāpārņem, varēs plānot arī akadēmiskā personāla slodzes.

Ministru kabineta rīkojums nosaka visu studentu un mācībspēku, izņemot to, kuri studē un pasniedz mūzikas un dejas programmās, pārņemšanu LU. Pagaidām gan neesot skaidrs, cik plaša varētu būt pārējā personāla pārņemšana, taču jau tagad varot teikt, ka, visticamāk, viss apkalpojošais personāls LU nebūs vajadzīgs. Stonis skaidroja, ka vēl tiks apkopota informācija par to, cik liels ir, piemēram, apkopēju, apsargu daudzums RPIVA, lai varētu secināt, kādā apjomā LU var pārņemt šos cilvēkus.

Kā ziņots, valdība pēc ilgstošām diskusijām pieņēma lēmumu 1.oktobrī likvidēt RPIVA, to pievienojot LU.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas