Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Jelgavnieks: Jelgavā trūkst pārliecinošu līderu

22.maija LTV priekšvēlēšanu debates Jelgavā skaidri parādīja, par ko cilvēkiem nevajadzētu balsot, portālam Diena.lv atzina laikraksta Zemgales Ziņas galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Edgars Kupčs.

Viņš arī norādīja, ka debates pierādījušas: partiju uzstādījumi un ideāli nacionālajā līmenī diemžēl reģionos nedarbojas.

"Vienotība ir ieņēmusi pakļāvīgu pozīciju, lai tikai noturētos pie varas arī pēc vēlēšanām. Valdošu partiju attieksmē pret paveikto ir vērojams paškritikas trūkums, ko apliecina stāstītais, ka viss ir labi, neraugoties uz vairākiem skandāliem, kuru izmeklēšanā iesaistījies gan KNAB, gan Iepirkumu uzraudzības birojs." E.Kupčs arī bilda, ka vērojams pārliecinošu līderu trūkums, līdz ar to trūkst vērā ņemamu alternatīvu valdošajai elitei.

Zemgales NVO centra valdes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš portālam Diena.lv uzsvēra: šajās vēlēšanās daļai jelgavnieku būs grūti izdarīt izvēli, jo trūkst spēcīgu alternatīvu piedāvājumu.

"Jelgavas politiskajā dzīvē trūkst konkurences, no kuras sabiedrība tikai iegūtu. Nav vērojama viedokļu daudzveidība, kuru pastāvēšanai valdošā elite liek šķēršļus. Jaunu spēcīgu politisko konkurentu ienākšana Jelgavā ir apgrūtināta, tam nav radīti labvēlīgi apstākļi."

U.Dūmiņš arī norādīja: ja vienas un tās pašas partijas ir pie varas ļoti ilgu laiku, ir risks, ka tās sāk izjust visvarenības un nesodāmības sajūtu. NVO centra pārstāvis arī prognozēja, ka Jelgavā pēc vēlēšanām viss paliks pa vecam un līdzšinējais mērs Andris Rāviņš, kurš vēlēšanās startē no Latvijas zemnieku savienības, savu amatu saglabās.

Dizainers no Jelgavas Ilmārs Drīliņš portālam Diena.lv optipimiski atzina, ka, viņaprāt, "vecie laiki aiziet un nāk jauni. Manuprāt, vēlēšanās izdarīt izvēli jelgavniekiem būs viegli, jo debatēs varēja redzēt, kurai partijai ir spēcīgs un kurai vājš piedāvājums."

I.Drīliņš uzsvēra, ka nav normāli, ja atsevišķi politiķi domē strādā jau 20 gadus. Jautāts, vai viņam ir pārliecība, ka pēc vēlēšanām domes sastāvā būs nozīmīgas izmaiņas, I.Drīliņš atteica;"ja mainīs pilsētnieku domāšana, mainīsies arī vadība." No jaunās domes vadības I.Drīliņš sagaida lielāku atbalstu tieši mazajiem uzņēmumiem. "Līdz šim dome pārsvarā ir lobējusi dažu lielo uzņēmumu attīstību nevis sekmējusi uzņēmējdarbībai kopumā labvēlīgas vides attīstību. Tam būtu jāmainās."

Top komentāri

paruna
p
Kur gājis pāri Rāviņš, tur pat invalīdu mašīnaivieta neatradīsies!
Jukums
J
Vakar tā ar vienu aci paskatījos to raidījumu. Pārsteidza atrunas par dokumentu neienākšanu par pārbaužu rezultātiem u.c. Ja Rāvņš (un ne tikai viņš) būtu īsts vecis un vēlētos patiešām ko risināt, tac negaidītu nekādus oficiālus dokumentus, bet jebkuru netaisnību novērstu nekavējoties. Tāpat pārsteidza deputātu kandidātu attieksme pret autobusu parka šoferu problēmām.
Sīmanis
S
Skatījos raidījumu un domāju, ka demokrātija dod iespēju vēlēt cilvēkus pašvaldībās un Saeimā. Taču ievēlētie uzreiz gādā, lai amatos, posteņos tiktu radi, draugi, draugu draugi, klases biedri un skolas biedri. Ievēlētie gādā, lai savējiem būtu teikšana pie izdevīgiem iepirkumiem (absurdi - kāpēc vajadzīgi kaut kādi konkursi? Laika šķiešana!). Ievēlētie gādā, lai paši tiktu pie labiem kumosiem - algām, prēmijām, amatiem valdēs, padomēs utt. Kad viss sagādāts, tad tiem, kas vēlēja (meta urnās biļetenus) var spļaut virsū no piektā stāva. Lūk, demokrātiski ievēlētas amatpersonas! Kaut kāda absurditāte!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas