Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jumtiem naudu nedalīs, mazpulkiem iedos

Valdībā atbalstītajā valsts budžeta projektā ministriju prioritātēm pieejamā summa ir palielināta no 81 miljona līdz 120 miljoniem eiro. Jau iepriekš koalīcija vienojās paredzēt vēl 200 miljonus eiro veselības finansēšanai, kā arī 25 miljonus ceļu atjaunošanai.

Valdošās partijas apņēmušās atteikties no neparedzētiem gadījumiem paredzētā finansējuma dalīšanas Saeimā pēc deputātu ieskatiem ar partijām saistītām organizācijām un pašvaldībām. Tā vietā palielināti ministriju budžetu bāzes izdevumi, lai tās savu programmu ietvaros varētu atbalstīt nevalstisko sektoru. Līdz ar to politiķi vairs nevarēs lepoties ar it kā viņu izcīnīto naudu dažādiem vēlētājiem svarīgiem mērķiem.

Valdība ceturtdien vēl veiks pēdējos tehniskos precizējumus budžetā, tad ministrijas gatavos to pavadošo likumprojektu paketi. Taču tā vairs nebūs tik apjomīga kā agrāk, jo esot pildīts solījums nepalielināt nodokļus un neieviest jaunas nodevas, informēja premjers Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece- Ozola (ZZS). Valsts budžeta projektu plānots iesniegt Saeimā 11. oktobrī. Pirms tam vēl jāparaksta vienošanās un domstarpību protokols ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS). Valdība solīja garantēt, ka pašvaldību kopējie nodokļu ieņēmumi nav mazāki par 19,5% no valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumiem. LPS prasīja, lai šī kompensācija būtu 19,6% apmērā. Par to ministri galīgo lēmumu pieņems tikai pēc sarunām ar pašvaldībām.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 13. septembra, avīzē Diena!

Top komentāri

Izabena Juras Nara
I
Idioti , debiliki, kretini turpina plosities Latvijas valsti un ta jau visus pedejso 27 gadus, kuri izlaupa latvijas valsti un veic genocidu pret latviesu tautu. Katrsi eiro ir jaiegulda latvijas celu atjaunosana, sakartosana un jaunu celu izbuvesana, protam, likvidejot visu sgrants celus, ar asvalta klajumu visa latvija svalsts teritorija. Tikai idiots var buvet un uzturet grants celu, lai varetu nekontroleti zagt naudu no valsts un pasvaldibas. Ir jatjauno tilti un jabuve jauni tilti, ir jaatjauno puspamestas majas un tajas ir jaiekarto erti un konfortabli dzivokli kuros cilveki var dzivot, ir jaatjauno maju, dzivojamo maju jumti...Ir jaatjauno sizofrenika E.Repse slikvidetais Celu fonds...ir jadara viss kam ir palielosa vertiba...bet ne skerdet naudu kaut kadam izpriecam, mazpuliekm...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas