Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Juris Rubenis atstājis amatu LELB

Mācītājs Juris Rubenis pārtraucis kalpošanu Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (LELB), aģentūra LETA noskaidroja baznīcā.

LELB pārstāvis Kaspars Upītis pastāstīja, ka Rubenis vērsies LELB ar lūgumu atbrīvot viņu no baznīcas kalpošanas, savukārt baznīca respektējusi viņa lūgumu.

"Rubenis ilgstoši nekalpoja draudzē. Tā ir viņa izvēle. Neviens viņu nav atlaidis ar varu. Viņš pats izvēlējies savu ceļu. Mēs respektējam viņa izvēli," teica Upītis.

Sociālajā tīkla Facebook mācītājs Indulis Paičs rakstījis, ka notikusi vairāku mācītāju "agresīvā kampaņa pret mācītāju Juri Rubeni, kas sasniedza zīmīgu kulmināciju pagājušā gada Klusajā nedēļā".

"Rūpju māktie Rīgas un daži apkārtnes mācītāji ir nākuši kopā, runājuši, veidojuši komisiju, kas sastāda vēstules gan pašam Jurim, gan izvirza prasības bīskapiem rīkoties. Pat tiem, kurus Juris savā laikā pats ir kristījis un ievadījis ticībā, licies svarīgi cīnīties ar "ļaunumu", kas nāk no Rubeņa grāmatām un kristietības izpratnes," sociālajā tīklā rakstīja Paičs.

Viņš zināja stāstīt, ka pirms dažām dienām mācītājs Rubenis ir uzrakstījis atlūgumu, ko arhibīskaps ir pieņēmis.

"Pēc 36 gadu ilgas kalpošanas Juris Rubenis vairs nav LELB mācītājs. Viņš ir atdevis savu amata krustu arhibīskapam [Jānim] Vanagam, atdāvinājis savus kolārkreklus, albu un stolas draudzei un kļuvis par ierindas Rīgas Lutera draudzes locekli," rakstīja Paičs.

Rubenis iepriekš bija izpelnījies kritiku saistībā ar viņa sarakstīto grāmatu "Viņa un Viņš. Attiecības. Mīlestība. Sekss", ko atsevišķi kristieši mudinājuši pat dedzināt.

Top komentāri

melnais humors
m
Jā, grūti būt cilvēkam primātu un kanibālu barā.
sunis
s
Viņš jau sen ir izaudzis no kristīgās ticības. Un, reformējot šo žīdu biznesa plānu, padarīt to labāku nav iespējams. Aprobežotie mācītāji cīnās par savu nišu un maizi. Tiem, kas izauguši, jāiet tālāk.
Pravietisnejaukais
P
Lielajiem gudriniekiem, kuri vēlas "uzlabot" kristietību ... vēlos ieteikt divas lietas. Pirmkārt - lasiet Svētos Rakstus paši . Uzsvars uz "paši". Otrkārt - necentieties katru savu domu izkliegt pa visu pasauli - pie atziņas nākuši, jūs to ļoti gribēsiet "sasmelt", bet nevarēsiet... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas