Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalā pludmale sagatavota atpūtnieku sezonai

Gatavojoties siltajiem vasaras mēnešiem, Jūrmalā labiekārtota 24 kilometrus garā pludmale, papildinot to ar nepieciešamo atpūtas aprīkojumu. Kūrortpilsētā pieejamas 12 oficiālās peldvietas – 11 jūras krastā un viena Lielupes krastā, vēsta Jūrmalas pašvaldība.

Šajā peldsezonā Jūrmalā būs par diviem zilajiem karogiem vairāk. Starptautiskais ekosertifikāts pirmo reizi piešķirts arī Mellužu peldvietai un Jūrmalas jahtu ostai. Zilais karogs Jūrmalā plīvos kopumā septiņās vietās, sešās peldvietās – Jaunķemeros, Mellužos, Dubultos, Majoros, Dzintaros, Bulduros, kā arī Jūrmalas ostā Tīklu ielā 10. Savukārt Kauguru peldvietai ir piešķirts Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts. Kopumā Latvijā šogad piešķirts 21 Zilais Karogs, un lielākais skaits – trešdaļa no visiem Latvijas Zilajiem karogiem – piešķirti Jūrmalai.

Vasaras aktīvajā sezonā papildus esošajām trīs glābšanas stacijām Bulduros, Majoros un Kauguros, kas darbojas visu gadu, darbu sākušas vēl četras glābšanas stacijas (Dzintari, Dubulti, Melluži, Jaunķemeri). Par pludmales apmeklētāju drošību vasarā gādās 29 glābēji.

Līdz ar aktīvās peldsezonas sākšanos Jūrmalas pludmalē šogad izvietoti 209 pludmales soli, vairāk nekā 160 pārģērbšanās kabīnes, 200 atkritumu konteineri un 16 konteinertipa sabiedriskās tualetes. Piecās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un kāju skalotāji. 43 pludmales izejās uz jūru ir uzstādītas koka laipas. 15 vietās pludmalē ir pieejami rotaļlaukumi bērnu aktīvai atpūtai.

Pludmales apmeklētāji var izvēlēties savām vēlmēm piemērotāko pludmales atpūtas zonu – pludmale ir sadalīta mierīgās atpūtas un aktīvās atpūtas zonās. Ūdens sporta veidu cienītāji noteiktās zonās Kauguros, Asaros, Pumpuros un Lielupē var nodarboties ar kaitbordu un vindsērfingu. Savukārt Majoru – Dzintaru pludmalē darbu sācis pludmales sporta veidu centrs Jūrmalas pludmales centrs, kurā 640 metru garumā pieejami seši pludmales volejbola laukumi, kas pielāgojami arī pludmales tenisam, trīs pludmales futbola un handbola laukumi, laukums ielu vingrotājiem, kā arī pieejamas ģērbtuves un skatītāju tribīnes.

Jūrmalas pludmales peldsezonas laikā pieejamas arī personām ar invaliditāti un senioriem. Cilvēkiem, kuri pārvietojas riteņkrēslos, ir pielāgotas 14 izejas uz jūru, kā arī pieejamas četras invalīdu pārģērbšanās kabīnes Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. Kauguru un Jaunķemeru pludmalē ir pieejami peldrati invalīdiem, Kauguros – arī divi trīsriteņi un tandēmriteņi senioriem.

Jahtklubs “Jūrmala” Buļļuciemā, Tīklu ielā 1 šovasar var uzņemt līdz 25 jahtām. Ostas klientiem ir pieejams dzeramais ūdens un elektrība, dušas, tualetes un asenizācijas pakalpojumi. Jahtklubā var arī iznomāt airu laivas un SUP dēļus atpūtai uz ūdens.

Pirmie Veselības inspekcijas ūdens kvalitātes mērījumi rāda, ka  Rīgas jūras līča Lielupes, Bulduru, Dzintaru, Majoru, Dubultu, Pumpuru, Mellužu, Asaru, Vaivaru, Kauguru, Jaunķemeru peldvietu un Lielupes peldvietas Ezeru ielā ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām.

Top komentāri

Jūrmalā bez kukuļa, kā pret sienu
J
Jūrmalas domē bez kukuļa, kā pret sienu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas