Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jūrmalas rezidenci varētu izmantot kā dienesta viesnīcu ārvalstu viesiem

Reālākais scenārijs Valsts prezidenta Jūrmalas rezidences lietojumam tuvāko četru gadu laikā būtu to izmantot kā dienesta viesnīcu augstiem ārvalstu viesiem, otrdien vēsta Neatkarīgā rīta avīze (NRA).

Šāds variants izskanējis Rīgas pilī, kura vēlas samazināt ikmēneša maksājumus par gandrīz 1,2 miljoniem latu veiktajiem rezidences remontdarbiem, ziņo laikraksts. Citu alternatīvu ēkas izmantošanai pagaidām neesot, jo šī ēka ir valsts stratēģiski svarīgo objektu sarakstā.

Kā NRA pastāstīja prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols, 1195,9 kvadrātmetrus lielā ēka ir iekļauta vairākos likumos. Tā ir noteikta kā prezidenta rezidence, gan kā stratēģisks objekts. Ēkas piemērošanu dienesta viesnīcai varētu īstenot, ja tam piekristu valdība un Ārlietu ministrija.

Nepieciešamība domāt par šīs ēkas izmantošanu radās jau jūlija sākumā, kad Andris Bērziņš paziņoja, ka šajā ēkā viņš neuzturēsies un kancelejai vajadzētu samazināt ikmēneša maksājumus.

Šobrīd vidēji dienā valsts par šo ēku maksā 600 latu, kas ir saistīti ne tikai ar 20 gadus ilgo remonta atmaksāšanu, bet arī ēkas uzturēšanu, apdrošināšanu un milzīgo nekustamā īpašuma nodokli par zemi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas