Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kādreizējās Teātra observatorijas telpas Kongresu namā joprojām aizzīmogotas

Kādreizējās Teātra observatorijas telpas Rīgas Kongresu namā, kuras teātra trupa bija spiesta pamest šā gada rudenī nesamaksātu parādu dēļ, joprojām stāv aizzīmogotas, un neviens cits tās pagaidām nevar izmantot, atzina pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami valdes loceklis Almers Ludviks.

Viņš paskaidroja, ka Teātra observatorija joprojām nav samaksājusi 5000 latu lielo parādu par komunālajiem maksājumiem, kā dēļ Rīgas nami pret teātri vērsās šķīrējtiesā. Tiesas sēde bija paredzēta decembra vidū, taču Teātra observatorija pieteikusi noraidījumu tiesnesim, un tagad tiesa pārcelta uz janvāri.

Jau vēstīts, ka Rīgas nami oktobrī vērsās šķīrējtiesā pret režisores Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju, jo teātris nebija samaksājis Rīgas namiem piecu tūkstošu latu parādu par telpu izmantošanu izrādēm Rīgas Kongresu namā.

Teātra telpas tika aizzīmogotas 23.septembrī, taču teātra pārstāvji vēl cerēja vienoties par parāda samaksu, lai turpinātu līgumu ar "Rīgas namiem" par šo telpu izmantošanu.

Poļiščuka kopā ar Teātra observatorijas radošo grupu Kongresu nama Jaunajā zālē izrādes sāka spēlēt pērn septembrī, kad Kultūras ministrija teātrim bija atteikusi dotāciju. 2010. gada jūnijā Poļiščuka pievienojās Tautas partijai (TP) un startēja arī 10. Saeimas vēlēšanās Par labu Latviju sarakstā.

Lēmumu, ka Kongresu namā atradīsies teātris, pieņēma toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) – "Teātra observatorija" bijusi vienīgā, kas pieteikusies konkursā uz Jaunās zāles apsaimniekošanu. 100 tūkstošus latu teātrim ziedoja uzņēmējs Edvīns Samulis.

Tomēr 2011.gada jūlijā Rīgas nami nolēma pārtraukt sadarbību ar Teātra observatoriju, jo nebija izpildīti līguma nosacījumi par izrāžu skaitu un apmeklētāju piesaisti, kā arī iekrājies komunālo maksājumu parāds ‒ apmēram 5000 latu apmērā.

Neilgu laiku vēlāk Teātra observatorija atrada telpas muzikālā teātra Ginger&Fred telpās, kas dibināts šā gada septembrī un iekārtojies Vernisāžā Tērbatas ielas sākumā, lai iestudētu muzikālas izrādes.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas