Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kalniete izvirzīta EP labākās lauksaimniecības nozares deputāta balvai

Eiropas Parlamenta (EP) izdevums Parliament Magazine, kas ik gadu izvirza un godina labākos EP deputātus, šogad apbalvojumam ir izvirzījis arī Latvijas deputāti Sandru Kalnieti, kas šajā sasaukumā ir pirmā no Latvijas nominētā pārstāve. S.Kalniete izvirzīta kā viena no trim kandidātiem labākā lauksaimniecības nozares deputāta titulam 2012.gadā, portālu_ Diena.lv _informēja Eiropas Tautas partijas grupas preses pārstāvis Ģirts Salmgriezis.

Līdz ar deputāti no Latvijas nominācijai kā labākie deputāti lauksaimniecības nozarē ir izvirzīti arī francūzis Gastons Franko no Eiropas Tautas partijas grupas un portugālis Luis Manuels Capola Santos no Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupas. Šie kandidāti kopā ar S.Kalnieti pārstāv abas lielākās politiskās grupas EP.

Lauksaimniecības komitejā tiek izskatīti un vajadzības gadījumā grozīti Eiropas Komisijas ierosinātos tiesību aktu priekšlikumi, sagatavojot ziņojumus par lauksaimniecības un lauku attīstības jomu, kurus pēc tam plenārsēdē pieņem EP. Šajā komitejā ir 45 locekļi un tikpat daudz aizstājēju.

Deputātes aktīvo darbību tieši lauksaimniecības komitejā pamanījuši un atzinīgi novērtējuši EP žurnāla eksperti no sabiedriskajām organizācijām gan Briselē, gan no citām valstīm.

Pavisam kopā kandidāti izvirzīti septiņpadsmit nozarēs, kuru vidū ir lauksaimniecība un lauku attīstība, zivsaimniecība, izglītība un kultūra, iekšējais tirgus un patērētāju aizsardzība, attīstība, ekonomika un monetārā politika, tirdzniecība, transports, veselība, vide, reģionālā attīstība, enerģija, nodarbinātība un sociālās lietas, pētniecība un inovācijas, tieslietas un cilvēktiesības, digitālās aktualitātes un dzīvnieku aizsardzība.

Apbalvošanas ceremonija paredzēta 25.septembrī Briselē.

S.Kalniete Eiropas Parlamentā ievēlēta 2009.gadā un darbojas Eiropas Tautas partijas (ETP) grupā. Tās ietvaros deputāte pilda priekšsēdētaja vietnieces pienākumus EP delegācijā attiecībām ar Japānu, darbojas Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā, kā arī ES un Turcijas Apvienotajā parlamentārajā komitejā un Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas