Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniete: Problēmas biškopībā jāuztver nopietni

Eiropas Parlamentā tuvākajā laikā paredzēts apstiprināt ziņojumu par situāciju biškopības nozarē. Ziņojumā EP deputāti aicinās palielināt finansējumu saistībā ar nepieciešamiem pētījumiem par bišu veselību. EP deputāte Sandra Kalniete (Vienotība) uzsver, ka arī Latvijā obligāti ir nepieciešams atvēlēt prasītos līdzekļus bišu veselības uzraudzības programmas īstenošanai.
Pēc S.Kalnietes domām, arī Latvijā nepieciešams pievērst nopietnu uzmanību bišu stāvoklim un ieguldīt naudu iepriekš minētajā programmā, kas ilgtermiņā atmaksāsies. Tāpat deputāte ir pārliecināta, ka ir nepieciešami lielāki sodi par neatļautu un kaitīgu vielu izmantošanu miglošanā, kas var izraisīt bišu bojāeju, lai neatkārtotos šīs vasara situācija, kad Viļķenes un Liepupes pagastā neatļautu vielu izmantošanas dēļ cieta vairāk nekā 400 bišu saimes.
"Tas ir satraucoši, ka visā Eiropā pēdējo gadu laikā izmirst bišu saimes, kas rada ne tikai ekonomiskus zaudējumus, bet ir apdraudējums ekoloģiskajai sistēmai. Biškopības nozare ir neatņemama Eiropas lauksaimniecības daļa, kas nodrošina ienākumus vairāk kā pusmiljonam ES pilsoņu. Mēs nedrīkstam ignorēt šīs nozares problēmas Eiropā, tajā skaitā arī Latvijā. Problēmas biškopības nozarē jāuztver nopietni," saka Kalniete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas