Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalniņa-Lukaševica mudina IT uzņēmējus aktīvāk iesaistīties starptautiskos attīstības sadarbības projektu iepirkumos

Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotība) šodien, tiekoties ar Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares uzņēmumiem, aicināja tos aktīvāk iesaistīties starptautiskos attīstības sadarbības projektu iepirkumos.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, tikšanās mērķis bija iepazīstināt uzņēmējus ar attīstības sadarbības politiku un plašajām iespējām uzņēmumiem šajā jomā. Pēc Kalniņas-Lukaševicas teiktā, uzņēmumu iespējas, iesaistoties Eiropas Savienības (ES) un citu finansētāju attīstības sadarbības projektos, ir milzīgas, bet diemžēl Latvijā līdz šim maz izmantotas. ES un tās dalībvalstis vien ik gadu investē vairāk nekā 50 miljardus eiro. Ārlietu dienests ir gatavs atbalstīt ar interešu pārstāvniecību ES institūcijās un Latvijai prioritārajos attīstības sadarbības reģionos - Austrumu partnerības valstīs un Centrālāzijā, lai veicinātu Latvijas uzņēmēju iesaisti ES finansēto attīstības sadarbības projektu īstenošanā, un piedāvāt Latvijā izstrādātus IT produktus un pakalpojumus, norādīja Kalniņa-Lukaševica.

Tāpat ĀM parlamentārā sekretāre atzīmēja, ka arvien vairāk globālā politiskā līmenī pieaug izpratne par digitālo tehnoloģiju un to sniegto iespēju lomu attīstības veicināšanā. Šai jomai finansējums turpinās pieaugt. Minētais jautājums bija arī viens no galvenajiem darbakārtības punktiem 11.septembra ES Ārlietu padomes attīstības sadarbības ministru neformālajā sanāksmē Tallinā.

Ārlietu ministrija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar IT klasteri un IT uzņēmumu pārstāvjiem attīstības sadarbībā. Parlamentārā sekretāre arī aicināja uzņēmējus informēt par savu līdzšinējo pieredzi projektu izstrādē un citu donoru iepirkumos, kas var kalpot par labu pamatu Latvijas interešu mērķtiecīgai virzīšanai un aizstāvībai.

Diskusija notika Latvijas IT klastera organizēto uzņēmēju tikšanās laikā, kurā piedalījās aptuveni 20 uzņēmumi. Ar praktisko pieredzi ES iepirkumos, projektu pieteikumu izstrādē un īstenošanā dalījās arī projektu konsultanti un IT uzņēmumi.

Top komentāri

Reformists
R
Šitā dāma ir iemetusi Rinkēvičam mugurā āķi un piārējās un piārējās un piārējās.....
Kāpēc
K
šitā Brisellaiža, kas tikko kā slavēja Briseli un "integrāciju" tagad regulāri parādās ziņās? Aizies pa skuju taku kopā ar visu Vienotību...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas