Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kalnmeiers: Maksātnespējas administratoru aizturēšana nav nekāds pārsteigums

Saistībā ar maksātnespējas lietām jau iepriekš bija sākti vairāki kriminālprocesi, līdz ar to četru šīs jomas pārstāvju aizturēšana nav pārsteigums, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Jau iepriekš izskanējis (..) par maksātnespējas administratoru darbībām, kuru likumība tiek apšaubīta un kuru darbība tiek izvērtēta Krimināllikuma griezumā," pauda Kalnmeiers un piebilda, ka tiesībsargājošo iestāžu kompetentām amatpersonām šīs aizturēšanas nebija nekāds pārsteigums.

Īpaši ģenerālprokurors norādīja uz lietu saistībā ar SIA Peltes īpašumi ( gadījums plaši izskanēja 2014. gadā, uzņēmums bija īpašnieks zemei Ķīšezera krastā. Kad uzņēmumam 2011. gadā tika pasludināta maksātnespēja, par maksātnespējas procesa administratoru kļuva pašlaik aizturētais Māris Sprūds. Kiprā reģistrēts uzņēmums Velven limited lūdza Sprūdam atzīt 3,1 miljonu eiro lielu kreditoru prasījumu, tomēr vēlāk uzņēmums savu prasījumu pret Peltes īpašumiem cedēja bijušajam Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) ģenerālsekretāram Aigaram Lūsim. Patlaban šī procesa dēļ saistībā ar Lūša darbībām notiek kriminālizmeklēšana par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izvairīšanos no nodokļu samaksas lielā apmērā un dokumentu viltošanu). Pēc Kalnmeiera teiktā, spriežot pēc izmeklēšanas procesa Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijā, drīzumā šajā lietā prognozējama kāda procesuālā virzība.

Kalnmeiers arī atzina, ka nevarot izslēgt ietekmēšanas mēģinājumus, centienus novilcināt lietas izmeklēšanu un tamlīdzīgi, jo īpaši ņemot vērā maksātnespēju administratoru politiskās saiknes. Viens no iespējamiem izmeklēšanas virzieniem varētu būt maksātnespējas administratoru ziedojumi politiskajām partijām, tostarp ieskaitot noziedzīgi iegūtu līdzekļu novirzīšanu partijām, pauda ģenerālprokurors.

Jau vēstīts, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) ceturtdien aizturējusi likvidējamās Trasta komercbankas administratoru Ilmāru Krūmu un vēl vienu maksātnespējas procesa administratoru Māri Sprūdu. Līdz ar viņiem VP aizturējusi arī administratoru Durevski un finansistu Jorenu Raitumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Top komentāri

Pārsteigums?
P
Nē , nav pārsteigums. Gadiem ilgi gaidīts notikums. Kaut vēl būtu daži duči šādu "pārsteigumu"
Bajarašņik
B
Vaig runāt skaidru valodu, nesamaksāja SILEI vajadzīgos %.(JUMTA pakalpojumi).Nolēma ka varēs mierīgi čakarēt Latvian valsti,konkrēti SILI.
Kvī kvī
K
Siles bandīti tūdalu cūki nupat parāda kurš tudalistānā ir saimnieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas