Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kandidātiem uz KNAB priekšnieka posteni vairs neprasīs trīs gadu pieredzi vadošā amatā

Turpmāk likumā vairs nebūs noteikts, ka kandidātiem uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu jābūt ar vismaz trīs gadu pieredzi šajā jomā - to paredz Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā otrdien, 31.janvārī, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi regulējumā.

Izmaiņas paredz, ka turpmāk par biroja priekšnieka amata pretendentu varēs izvirzīt personu, kura ieguvusi augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista kvalifikāciju, uzkrājusi amatam atbilstošu pieredzi, kā arī pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā. Patlaban likums prasa vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā, portāls Diena.lv uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš deputātus iepriekš informēja, ka izmaiņas saistītas ar neveiksmīgo KNAB priekšnieka konkursu, pēc kura atlases komisija secināja, ka kandidātam nepieciešama pieredze vadošā amatā neatkarīgi no gadu skaita. Valsts pārvaldes vadītāju atlases pieredze 2016.gadā liecina, ka laiks vadošā amatā ne vienmēr tieši saistīts ar pilnvērtīgām kandidāta vadības prasmēm.

Izmaiņas KNAB biroja likumā galīgajā lasījumā kā steidzamas deputāti skatīs 2.februāra Saeimas sēdē. 

Top komentāri

Mjaa
M
Vadīs sarežģītu kolektīvu bez vadītāja iemaņām? Vai tad te padomija, ka katra dojarka var vadīt valsti? Laikam jokus ne darbu grib!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas