Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Karavīram par braukšanu reibumā ar motociklu piemēro naudas sodu un atņem tiesības

Zemgales rajona tiesa Bauskā piemērojusi 850 eiro sodu un tiesību atņemšanu karavīram, kurš braucis dzērumā ar motociklu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Karavīru policija aizturēja šogad 5.augusta naktī, jo viņš Bauskā vadījis motociklu 1,1 promiļu reibumā.

Valsts policijas ziņojums liecina, ka motocikla vadītājs spēkratu vadīja līkumoti un uz tā grīļojās, tāpēc likumsargiem radušās aizdomas un pārkāpējs apturēts.

Vainīgais tiesas sēdē savu vainu atzina un izdarīto nožēloja. Uzliekot sodu, tiesa ņēma vērā, ka vainīgais jau agrāk administratīvi sodīts.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par administratīvo pārkāpumu, kas izdarīts ārpus aktīvā dienesta pienākumu pildīšanas, karavīru sauc pie administratīvās atbildības uz vispārīgiem pamatiem. Karavīru var pakļaut administratīvai aizturēšanai, bet viņam nevar piemērot administratīvo arestu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, tiesa karavīram piemēroja 850 eiro sodu un atņēma transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Top komentāri

likums
l
Nu diez vai ko piemēroja karavīram, jo nepildīja viņš tajā laikā dienesta pienākumus un nebrauca ar armijas motociklu! Te atkal medija "pratība" ziņu par to, ka kāds pilsonis sodīts par to un to, saista ar šī pilsoņa nodarbošanos, lai ziņai būtu vairāk klikšķu - nekā vairāk!
prieks
p
Vai shis sods kardináli atshkiras no soda kursh bútu piemérots skolotájam, inzhenierim vai sétniekam? Kápéc jáizcelj, ka KARAVÍRS? Vai tik Diena lénám nepievienojas "dzeltenajiem sugasbráljiem"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas