Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš uzdod Linkaitam skaidrot reģionālo pārvadājumu konkursu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP) skaidrot reģionālo pārvadājumu konkursu, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrības SIA Autotransporta direkcija rīkotā konkursa sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai 2021.-2030.gadam, kā arī saņemto Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības vēstuli, Ministru prezidents aicina satiksmes ministru skaidrot konkursa norisi, kā arī ir izdevis rezolūciju steidzami informēt valdību par plānotā iepirkuma ietekmi uz valsts budžetu.

"Publiski izskanējusī informācija par konkursa norisi rada jautājumus, cik lielā mērā ir vērtēta pretendentu atbilstība nevainojamai uzņēmējdarbības reputācijai, sociālā atbildība un godīga nodokļu nomaksa. Konkursa rezultātā nodrošinātiem pārvadājumu pakalpojumiem būs ietekme uz valsts budžetu ilgtermiņā, tie ir nozīmīgi iedzīvotāju mobilitātei, tāpēc satiksmes ministram ir jāskaidro gan sabiedrībai, gan valdības kolēģiem konkursa norises atbilstība visas sabiedrības interesēm, ka ir izvēlēti vislabākie iespējamie pakalpojumu nodrošinātāji iedzīvotāju pārvadājumiem nākamo desmit gadu periodā," norādīja Ministru prezidents.

Premjera birojā atzina, ka valdība, pērnā gada jūnijā izskatot Satiksmes ministrijas informatīvo ziņojumu Par reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta pakalpojumu attīstību 2021.-2030.gadam, uzdeva ministrijai pirms konkursa rezultātu paziņošanas informēt valdību par plānotā iepirkuma ietekmi uz valsts budžetu. 

"Lai arī informācija par konkursa norisi un uzvarētājiem ir publiski izziņota, informācija valdība atbilstoši Ministru kabineta protokollēmumam nav iesniegta. Atbilstoši Ministru prezidenta rezolūcijai, satiksmes ministram līdz nedēļas beigām ir jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā informācija par plānotā iepirkuma ietekmi uz valsts budžetu," atzina Kariņa birojā.

Kā ziņots, Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība (LAKRS) aicina satiksmes ministru Tāli Linkaitu (JKP) un Autotransporta direkciju sniegt plašu un izsmeļošu informāciju par to, cik lielā mērā iepirkumā par reģionālo pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu no 2021.gada ir vērtēta uzņēmēju sociālā atbildība un godīga nodokļu nomaksa, teikts arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Jura Kalniņa vēstulē Linkaitam, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājam Kristiānam Godiņam.

Tāpat LAKRS aicina Kariņu lūgt Linkaitu un Autotransporta direkciju sagatavot valdībai vispusīgu un padziļinātu pārskatu par potenciālo direkcijas līgumpartneru patiesajiem īpašniekiem, nodokļu nomaksu, iepriekš veiktās komercdarbības rezultātiem, uzņēmumu reputāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas