Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kauja par nodokli vēl priekšā

Pagaidām neviens skaidru atbildi par to, vai ostu maksa 10% apmērā valsts budžetā tiks atcelta, vēl nesniedz. Par nozari atbildīgajā Satiksmes ministrijā nedēļas laikā izskanējuši dažādi viedokļi. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) gan Dienai vēlāk norādīja, ka atcelts nekas netiks, vien pamainīšoties sistēma. Tikmēr ostu pārstāvji berzē rokas un ir pārliecināti, ka jau drīzumā ostas tiks atsvabinātas no apgrūtinošā maksājuma.

Šī gada sākumā stājās spēkā bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (Reformu partija) iniciētās izmaiņas ostu maksājumos. Tās paredzēja Rīgas, Ventspils un Liepājas ostai valsts budžetā ieskaitīt 10% no tonnāžas, kanāla, mazo kuģu, enkura un kravas apgrozījuma. D. Pavļuts to pamatoja kā nozīmīgu nepieciešamību, jo ostas izmanto arī valsts infrastruktūru un par to attiecīgi ir jāmaksā. Viņš norādīja, ka šīs iemaksas tiktu izmantotas Latvijas tranzīta koridora infrastruktūras uzturēšanai. Tajā pašā laikā ostu pārstāvji neslēpa sašutumu par kūrētajām izmaiņām jau no brīža, kad ideja izskanēja. Vēl jo lielāku neapmierinātību veicināja tas, ka tikpat lielu naudas summu ostas ik gadu pārskaita konkrētajai pašvaldībai, kurā atrodas.

Tagad ministriju vada D. Pavļuta partijas biedrs Vjačeslavs Dombrovskis. Priekšgājēja panāktie grozījumi viņam teju birst caur pirkstiem. Par ostām atbildīgās Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Viktors Valainis (Vienotība) pagājušajā nedēļā preses konferencē pavēstīja, ka iepriekš noteiktā ostas maksa valsts budžetā 10% apmērā ir jāatceļ. Dažas dienas vēlāk, jautāts par iemesliem, kāpēc atkal iecerēts mainīt ostu maksājumus, ministrs Dienai tik kategorisks nebija. Ziņa, ka 10% ostu nodoklis valsts kasē tiek atcelts, esot «nolasījusies» nepareizi.

Visu Aļonas Zanderes rakstu lasiet pirmdienas, 21.jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas