Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ķekavas novadā asfaltēs ceļa posmu Medemciems-Baloži; izbūvēs gājēju ietvi Katlakalnā

Nākamnedēļ Baložos un Katlakalnā plāno sākt īstenot divus projektus - rekonstruēt Rīgas ielas posmu Baloži-Medemciems un izbūvēt Pļavniekkalna ielas ietvi Katlakalnā, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Bērziņa.

Šo projektu īstenošanai Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi aizņēmumus, jo tā gada laikā sakārtojusi savu saimniecisko darbību pēc Valsts kontroles ieteikumiem, un pašvaldībā esot nodrošināta stabila finansiālā situācija.

Rīgas ielas rekonstrukcijas izmaksas ir 383 833 eiro, 70% no tām ir aizņēmums, bet Pļavniekkalna ietves izbūve - 372 870 eiro, kur aizņēmums tāpat veido 70% no summas.

Abus projektus plānots nodot ekspluatācijā līdz šī gada 30.novembrim, kur pēdējais mēnesis aizritēšot dokumentācijas sagatavošanai, bet būvdarbus plānots pabeigt oktobrī.

Ķekavas novada pašvaldība atbilstoši izstrādātajam projektam Baložu pilsētā asfaltēs Rīgas ielas posmu aptuveni 650 metru garumā (no Valsts policijas ēkas līdz Olaines novada robežai), izveidos gājēju un veloceliņu, kā arī izbūvēs apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju.

Pēc rekonstrukcijas veikšanas Ķekavas novada pašvaldība lemšot arī par satiksmes intensitātes ierobežošanu šajā ceļa posmā, lai mazinātu apgrūtinājumus Baložu pilsētas iedzīvotājiem sakarā ar lielo transporta kustību.

Kas attiecas uz otru projektu, tā laikā tiks izbūvēta gājēju ietve atlikušajā Pļavniekkalna ietves posmā Katlakalnā - no Pļavniekkalna sākumskolas līdz autoceļam V2, tiks izveidotas divas autobusu stāvvietas pie Katlakalna Tautas nama un jauna vieglo automašīnu stāvvieta Tautas nama pusē.

Rīgas ielas rekonstrukcijas laikā būs noteikti ceļu satiksmes ierobežojumi, kas būs atkarīgi no tā brīža veicamajiem darbiem. Tāpēc sekot līdzi informācijai aicināti gan iedzīvotāji, gan autovadītāji, kuri lūgti būt saprotoši par īslaicīgajām neērtībām uz ceļiem saistībā ar remontdarbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas