Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kiberdrošības veicināšanai policija iegādājusies jaunu tehniku pierādījumu iegūšanai un apmācījusi likumsargus

Kiberdrošības veicināšanai policija iegādājusies jaunu tehniku pierādījumu iegūšanai un apmācījusi likumsargus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Iekšējā drošības fonda līdzfinansētā projektā VP materiāltehniskā bāze papildināta ar dažādām ierīcēm pierādījumu iegūšanai, uzglabāšanai un tālākais izmantošanai izmeklēšanas vajadzībām. Vienlaikus organizētas likumsargu kvalifikācijas celšanas apmācības.

Jaunās ierīces ir nozīmīgs solis kibernoziegumu izmeklēšanas kapacitātes stiprināšanā, jo iepriekš infotehnisko apskašu veikšanai bija nepieciešams ilgs laiks un arī papildu resursu patēriņš, bet tagad, līdz ar jauno ierīču saņemšanu, iecirkņa darbinieki paši varēs veikt nepieciešamās pamatdarbības maksimāli īsā laikā.

Savukārt prevencijas jomā izveidots jauns rīks, ko turpmāk nepilngadīgo lietu inspektori pielietos, stāstot skolēniem par drošību interneta vidē. Jaunais rīks ir izstrādātā sadaļa Drošība internetā VP lietotnē "Mana drošība". Tās mērķis ir izglītot galvenokārt jauniešus, tomēr tā būs noderīga ikvienam, kam interesē ar interneta drošību saistītie jautājumi, skaidroja policijā.

Tāpat projekta laikā īstenota plaša sabiedrību informējoša kampaņa "Nedalies ar svešinieku", vēršot uzmanību tādām aktualitātēm, kas saistās ar vieglprātīgu uzticēšanos svešiniekam internetā, personīgo datu drošību, intīma rakstura sarakstēm un tā saucamajām romantiskajām krāpšanām, kā arī krāpšanām, kas saistītas ar komercdarbības traucēšanu izspiešanas nolūkos un citām saistītām aktualitātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas