Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ķīlis ar ekspertiem un vecākiem diskutēs par izglītības saturu un kvalitāti

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis trešdien rīko diskusiju ar sociālajiem partneriem un vecāku pārstāvjiem par mācību procesa organizēšanas un izglītības satura un kvalitātes uzlabošanas jautājumiem, lai izvērtētu visu ieinteresēto pušu viedokļus, priekšlikumus, argumentāciju un redzējumu iespējamo pārmaiņu īstenošanā. 

Diskusijā piedalīsies 19 pārstāvji no tādām sociālo partneru organizācijām, kā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA), Latvijas izglītības vadītāju asociācija (LIVA), Latvijas Pašvaldības savienība (LPS), Latvijas Pedagogu dome, Latvijas Darba devēju konfederācija, UNESCO Latvijas nacionālā komisija, Providus, Sorosa fonds Latvija, Latvijas Vecāku apvienība Visi, vecāku iniciatīvas grupa Nauda seko bērnam, biedrība Vecāki par izglītību, programma Iespējamā misija, Radošuma pils, kā arī vecāku padomes pārstāvis no Lielvārdes. 

Izglītības un zinātnes ministriju diskusijā pārstāvēs arī Valsts izglītības satura centra, Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta un Izglītības kvalitātes valsts dienesta speciālisti.  

"Esmu uzsvēris, ka neviena no būtiskām reformām izglītībā netiks īstenota, ja par to nebūs notikusi plaša diskusija ar iesaistīto pušu pārstāvjiem un izvērtēti visi racionālie argumenti. Vecāku pārstāvju, sociālo partneru un ekspertu viedoklis ir būtisks, lai mācību procesa organizēšanu skatītu plašākā pārmaiņu kontekstā, ietverot tajā izglītības satura un kvalitātes, kā arī skolēnu mācību motivācijas un labsajūtas jautājumus un vecāku  redzējumu," diskusijas ieceri skaidro izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis. 

Nākamā plašākā diskusija plānota 2012. gada sākumā ar novadu un republikas pilsētu izglītības pārvalžu vadītājiem. Turklāt iecerēto reformu publiskai apspriešanai, komentāriem, ierosinājumiem un kritikai tiek pārveidota interneta platforma scenariji.lv. Interneta vietnē paredzēts publicēt argumentus, viedokļus un intervijas par nepieciešamajām reformām visā izglītības sistēmā. Iecerētas arī regulāras publiskas ministra diskusijas ar izglītības darbiniekiem, sociālajiem partneriem un ekspertiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas