Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ķīlis gandarīts par Ratnieka neievēlēšanu AIP

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis apsveic ar ievēlēšanu padomes sastāvā jaunos kandidātus un pauž gandarījumu, ka jaunajā AIP nav ievēlēts Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Edvards Ratnieks, kurš tā vietā, lai pārstāvētu studentu intereses, līdz šim drīzāk pārstāvēja atsevišķus rektorus un nedefinētas politiskas intereses, portālu Diena.lv informēja ministra preses sekretārs Reinis Tukišs.

Šī ir skaidra norāde, ka studentiem jāmeklē cits līderis, kurš pārstāvētu visus studentus un būtu ieinteresēts un atvērts augstākās izglītības vides uzlabošanai.

Vienlaikus ministrs pauž nožēlu par iepriekšējās AIP locekļu, tostarp Jāņa Vētras, pārvēlēšanu padomes jaunajā sastāvā, neskatoties uz to, ka ministrija bija sagatavojis plašu argumentāciju par padomes neizdarībām. Janvārī gaidāmie audita rezultāti AIP veiktajam Studiju programmu izvērtējuma projektam var parādīt padomes iepriekšējo sastāvu pavisam netīkamā gaismā, un ministrs cer, ka deputātiem savs balsojums nebūs jānožēlo.

Izglītības un zinātnes ministrija rūpīgi sekos līdzi AIP darbam, lai tā pildītu likumā noteiktās funkcijas.

Jau zinņots, ka Seima ceturtdien apstiprināja jauno AIP sastāvu, kurā netika ievēlēts Latvijas Studentu savienības virzītais kandidāts Edvards Ratnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas