Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Klajā nāk pirmā žurnālistiskās pētniecības grāmata Brālība² jeb Brālība kvadrātā

Ceturtdien, 3. oktobrī, klajā nāk izdevniecības Dienas mediji grāmata Brālība² jeb Brālība kvadrātā – žurnālistes, laikraksta Diena komentāru autores Agneses Margēvičas daudzu gadu laikā paveiktais pētnieciskais darbs par naudas un slēpto ietekmju ceļiem mūslaiku Latvijas politikā. Pētnieciskās grāmatas centrā – Latvijas Bankas prezidenta un Eiropas Centrālās bankas padomes locekļa Ilmāra Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona, kā arī ar tiem saistīto personāžu darījumi un to ietekme uz sociālpolitisko un ekonomisko vidi Latvijā.

"Grāmatā ir daudz detaļu, kas balstās liecībās, dokumentos un līdzgaitnieku atmiņās. To mērķis ir tuvoties izpratnei, kā šādi cilvēki varēja kļūt par autoritātēm biznesā, politikā un medijos. Izsekota tehnoloģija, kā tie, kuriem bija jābūt pēdējiem, ar pielīdēju un naudas palīdzību nepelnīti kļuva par pirmajiem. Detaļas nav pašmērķis, bet atslēga uz aplamo varas tehnoloģiju izprašanu, ne uz brīdi nezaudējot lielo bildi. Jo divdesmitgade, kurā saimniekoja grāmatas personāži, bija Latvijas atjaunotnei svarīgākais laiks," akcentē Agnese Margēviča.

"Izdevniecība Dienas mediji piesaka jaunu formātu – pētnieciskās žurnālistikas grāmata. Svarīgi, ka tas notiek tieši šobrīd, kad būtiski meklēt atbildes uz daudziem publiski izskanējušiem jautājumiem. Grāmatā aprakstītās detaļas, epizodes un liecības liks mazliet citādi palūkoties uz pēdējās desmitgades (un ne tikai) notikumiem Latvijā visplašākajā izpratnē – sākot no neticamiem biznesa veiksmes stāstiem, partiju rašanās, amatpersonu ievēlēšanas, skandāliem un beidzot ar to, kā un ar kādiem akcentiem uz notikumiem reaģēja publiskā telpa. Dažiem Brālība² var šķist stāsts par Latvijas politisko virtuvi, bet citiem tā var likt aizdomāties par ģeopolitiku un Latvijas vietu pasaulē. Ceram, ka grāmata gan radīs jautājumus, gan sniegs atbildes," stāsta izdevniecības Dienas mediji un laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš.

No šodienas, 3. oktobra, grāmata nopērkama portāla Diena.lv e-grāmatnīcā, bet no nākamās nedēļas – grāmatveikalos visā Latvijā.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Kādi ir Agneses avoti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas