Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kļaviņš atstrādās 120 stundas piespiedu darba un atmaksās valstij teju 10 000 eiro

Bijušais Saeimas depuāts un bijušais Latvijas Zaļās partijas biedrs Askolds Kļaviņš atzinis savu vainu apsūdzībās un viņam piemērots 120 stundas piespiedu darbs un jāatmaksā valstij nodarītais zaudējums 9948,11 eiro, vēsta Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors piemērojis prokurora priekšrakstu par sodu bijušajam 12. Saeimas deputātam Kļaviņam par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojuma izdarīšanu.

Tā kā viņš savu vainu atzinis pilnībā un piekritis kriminālprocesa pabeigšanai, viņam saskaņā ar prokurora lēmumu piemēroti piespiedu darbi uz 120 stundām, kā arī valsts budžetā jāatmaksā 9948,11 eiro.

Jau vēstīts,ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) septembra beigās nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai materiālus pret Saeimas deputāta mandātu nolikušo Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Līdz ar paziņojumu KNAB publiskoja infografiku, kas ļāva noprast, kas Kļaviņam tiek inkriminēts. No infografikas noprotams, ka Kļaviņš no kādas trešās personas saņēmis čekus par degvielas uzpildi, kurus tā laika deputāts tālāk iesniedzis Saeimas kancelejā kā savus personīgos izdevumus un saņēmis transporta kompensāciju. Infografikā kā reālais degvielas izmantotājs un čeku saņēmējs, kas tālāk tos nodevis Kļaviņam, attēlota persona, kas pārvietojusies ar automašīnu ar melna putna attēlu uz durvīm, kas sasaucas ar Kļaviņa uzņēmuma Gandrs logotipu.

6. septembrī Kļaviņš paziņoja, ka noliek Saeimas deputāta mandātu.

Top komentāri

Un kur
U
100 pletnes cirtieni piesietam pie staba Rātslaukumā?
Perversā valsts
P
Kāpēc par 10.000€ zādzību šo mēslu neieliek čokā uz gadiem 10 lai citiem būtu mācība? Kāpēc dzērājam kas nozog divriteni dod 3 gadus cietumā?Vai tas ir signāls ka jāzog ir daudz?
auditors
a
šim putnam bija jāsēd aiz restēm šķirotavas čohā , nevis centrālstacijā jāmazgā ķemertiņi, tas ka becīnu pīz... tfu , fenderējis ir mazākais , vajadzēja paprasīt paskaidrojumu , kā strādājot Rīgas domē par klerku , varēja tikt pie miljoniem , par kuriem Rīgā divas sporta bodes ierīkojis , vienu Valmierā un vienu Liepājā , pie kam no seska to graustu teju par ļimonu nopircis , bet uzbliezis bodi ne pa knapu , apmēram lēš ka ap 200 000
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas