Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

KM joprojām nav izveidojusi komisiju Zvidriņas disciplinārlietas izmeklēšanai

Lai gan pagājušas jau divas nedēļas, kopš pret Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu tika ierosināta disciplinārlieta saistībā ar finansiālo situāciju Latvijas Nacionālajā operā (LNO), komisija disciplinārlietas izmeklēšanai joprojām nav izveidota.

"[Komisija] vēl nav izveidota, gaidām atbildes no citām ministrijām," sacīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes preses sekretāre Elīna Bīviņa.

Viņa gan neprecizēja, kuru ministriju pārstāvji ir uzrunāti dalībai komisijā un cik ilgā laikā tā varētu tikt izveidota. "Domāju, ka drīz jābūt," teica ministres pārstāve.

Bīviņa paskaidroja, ka KM tikai 2.janvārī saņēmusi premjera atbildi uz ministres nosūtīto vēstuli, kurā viņa informēja par disciplinārlietas ierosināšanu pret Zvidriņu. Atbildes vēstulē premjers apliecinājis, ka KM ietvaros jāizveido disciplinārlietas izmeklēšanas komisija.

Jau vēstīts, ka kultūras ministre Jaunzeme-Grende 23.decembrī ierosināja disciplinārlietu pret KM valsts sekretāri Zvidriņu, kas ir valsts kapitāldaļu turētāja LNO, un uz izmeklēšanas laiku atstādināja viņu no amata. Par pienākumu izpildītāju tika iecelts valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters.

Zvidriņa no amata tika atstādināta dienā, kad KM konkursa komisijai bija jāpaziņo rezultāts par operas direktoru. Komisija līdzšinējo LNO direktoru Andreju Žagaru atzina par piemērotu operas direktora amatam, taču ministre nolēma "nopietnu finanšu problēmu dēļ" LNO direktora amatā Žagaru pagaidām neapstiprināt, bet Zvidriņu atstādināt no amata un ierosināt disciplinārlietu, kurā izmeklēs operas uzraudzības procesu. Vēlāk gan ar Žagaru tika panākta vienošanās par darba turpināšanu.

Zvidriņa disciplinārlietu uzskatīja par nepamatotu un vērsās pie valdības vadītāja ar lūgumu to izvērtēt. Valsts sekretāre vēstulē premjeram informēja par vairākām ministres darbībām, kur saskata interešu konfliktu. Premjers Zvidriņas vēstuli pārsūtīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kas sācis pārbaudi par Jaunzemes-Grendes darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas