Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB izmeklētajā lietā par iespējamu kukuļošanu Ropažu pašvaldībā iesaistītas astoņas personas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā par iespējamu kukuļošanu Ropažu pašvaldībā iesaistītas astoņas personas, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

31.janvārī KNAB veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Ropažu novada pašvaldībā. Kriminālprocesuālās darbības veiktas aizdomās par iespējamu pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko fiziska persona īstenojusi juridiskas personas interesēs ar mērķi panākt uzņēmuma uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kā arī par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB kriminālprocesu sāka 2022.gada 24.oktobrī un izmeklēšanu veic par kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Iespējamās kukuļošanas mērķis bijis panākt juridiskās personas uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kas īstenoti laikā no 2021.gada līdz kriminālprocesuālo darbību veikšanai.

Patlaban astoņām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Septiņām no šīm personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Plašāku informāciju par kriminālprocesu KNAB sniegs, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.

Jau ziņots, ka izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca. Toca pašlaik ir Ropažu pašvaldības izpilddirektora vietniece un strādā Garkalnes pagasta pārvaldē.

Pēc neoficiālas informācijas KNAB esot paviesojies vēl arī citu bijušās Garkalnes pašvaldības darbinieku kabinetos. Aculiecinieki aģentūru LETA sākotnēji informēja, ka tiesībsargi bija ieradušies Ropažu novada pašvaldības ēkās gan Ulbrokā, gan Garkalnē.

Pašvaldību reformā no 2021.gada 1.jūlija Ropažu novadā tika apvienoti Ropažu, Garkalnes, un Stopiņu novads, kā arī Inčukalna novada Vangažu pilsēta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas