Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

KNAB izvērtēs informāciju par Loginova iznomātajām villām Spānijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiskoto informāciju par to, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs pērn samaksājis apmēram 10 000 eiro par villu nomu Spānijā, bet savā amatpersonas deklarācijā šos darījumu nav uzrādījis, aģentūrai LETA teica biroja pārstāve Laura Dūša.

Latvijas televīzijas raidījums De facto pagājušā svētdienā vēstīja, ka īpašums, kurā Loginovs mēdz atpūsties Kanāriju salās, nav uzrādīts viņa amatpersonas deklarācijā. Arī iepriekš tajā neesot atrodama virkne citu īpašumu, tostarp automašīna Maybach, ko Loginovs it kā pirms pāris gadiem mantoja no sava tēva - zvejnieka.

Loginovs uz jautājumu, kāpēc deklarācijā nav norādīts īpašums Spānijā, atbildējis: "Tāpēc, ka es to neizmantoju, es to nomāju reizēm."

2002.gadā Loginovs par 480 000 eiro iegādājās zemi Tenerifē. Gadu vēlāk Spānijā nodibināja uzņēmumu Tenerlat SL. Tā kapitāls sakrīt ar iegādātās zemes vērtību. Karte internetā kā Tenerlat SL juridisko adresi uzrāda zemes gabalu netālu no pludmales, kur redzamas arī divas villas. Viena no tām būvēta nesen, jo redzama tikai jaunākajos satelīta attēlos.

Publiski pieejamajās datu bāzēs informācija par Tenerlat SL pēdējo reizi atjaunota 2013.gadā. Uzrādīts, ka tobrīd Loginovs bija šī uzņēmuma īpašnieks. Pats Loginovs to noliedz, sakot, ka uzņēmums viņam sen vairs nepiederot. Tāpat reģistros atrodams, ka Tenerlat SL vadītāja ir Loginova sieva Irina Gorbatikova-Bondarenko.

Loginovam par uzturēšanos šajos īpašumos esot jāmaksā. "Tie ir bankas pārskaitījumi. Es pārskaitīju pagājušajā gadā, ja nemaldos, 10 000 eiro uzņēmumam, jo tās mājas pieder uzņēmumam. Tās ir vairākas. Es būvēšu vēl divas mājas tur," norādījis Loginovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas