Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

KNAB priekšnieka amatam virza MIDD amatpersonu Jēkabu Straumi

Konkursa komisija trešdien vienojās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam virzīt Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) vadošo amatpersonu Jēkabu Straumi.

Kā pēc komisijas sēdes žurnālistiem pastāstīja tās vadītājs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis komisijas lēmums bija vienbalsīgs. Straumem esot atbilstoša izglītība un labas svešvalodu zināšanas. Straume MIDD strādājot vairāk nekā 15 gadus, viņš pabijis arī starptautiskajās misijās. Straume redz aicinājumu sakārtot un mobilizēt korupcijas apkarošanas iestādi, norādīja Citskovskis.

Militārās izlūkošanas un drošības dienests ir viena no trim Latvijas drošības iestādēm, kas veic Valsts drošības iestāžu likumā noteiktos uzdevumus. Tā darbojas Aizsardzības ministrijas pārraudzībā.

Straumes amatpersonas deklarācijas dati nav publiski pieejami.

Tagad konkursa komisijas izraudzītais kandidāts būs jāvērtē valdībai. Ja valdības lēmums būs Straumem labvēlīgs, tad par viņa apstiprināšanu vai neapstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai.

Trešdien konkursa komisija uzklausīja kopumā divus otrajā kārtā tikušos KNAB priekšnieka amata pretendentus. Komisija veica pārrunas ar pretendentiem un lūdza pretendentus sniegt savu redzējumu par biroja darbības prioritātēm un attīstību.

Komisiju vada Citskovskis, un tās sastāvā ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis un Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Pieteikšanās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu noslēdzās 30.martā. Konkursā bija pieteikušies deviņi kandidāti, taču otrajā kārtā tika divi pretendenti.

Pirmais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu tika izsludināts jau pērn. Tajā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.

Top komentāri

replika
r
Laba kandidatūra, reāls darītājs.
atkal cirks?
a
lembis, šķēle un šlesis akceptēja korupcijas attīstībai?
šitaskovskas
š
iepriekšējais komisijas pirmaņinks nebija pielaužams atbalstīt noziedznieku sindikāta kandidātus , talab tgad to vada cits skovskis un manāms progress , atrasts kandidāts kurš šai bandai pieņemams , iespējams ik pirmdienu ieradīsies ventspils domē uz pļorkām , jo citādi var tikt traucēta lembes padauzu partijas darbības gan Jūrmalā gan arī citos novados kuros vara šo rokās , kā nekā jāsaglabā priekšrocības nākošajaas saemas vēlēšanās , kuras sekos tūlit pēc šiim
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas