Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas amatpersonām par naudas izkrāpšanu no policijas budžeta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus un rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim personām saistībā ar finanšu līdzekļu izkrāpšanu no Valsts policijas (VP) budžeta.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka divas atbildīgās VP reģiona pārvaldes amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, pieļāvušas situāciju, ka 2010.gada oktobrī VP dienestā pieņemtā amatpersona nav strādājusi policijas iecirknī un nav veikusi savus amata aprakstā paredzētos pienākumus, tādējādi pretlikumīgi saņemot atalgojumu.

Faktiski ilgstošā laikaposmā policijas iecirknī aizņemta vakanta amata vieta, darba slodze sadalīta uz pārējām policijas iecirkņa amatpersonām, tādējādi apgrūtinot policijas iecirkņa pilnvērtīgu darbu un radot ievērojamu kaitējumu VP prestižam, norāda KNAB.

Iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka VP reģiona pārvaldes Personāla vadības nodaļas vadītājs un iecirkņa priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, ar savām darbībām ir veicinājuši un atbalstījuši finanšu līdzekļu izkrāpšanu no VP budžeta 9 428 latu apmērā. Turklāt pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika atklāts, ka persona tikusi pieņemta darbā VP, izmantojot viltotu valsts valodas prasmes apliecību.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības divas VP amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanas atbalstīšanu un vienu personu – par krāpšanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, prokuratūrai nosūtītie kriminālprocesa materiāli ir izdalīti no 2012.gada aprīlī KNAB ierosinātās krimināllietas par kukuļa došanu izmeklēšanas iestādes amatpersonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas