Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KNAB vērtēs Rasnača rīcību, izmantojot dienesta transportu skapja pārvešanai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) rīcību par Tieslietu ministrijas (TM) transporta izmantošanu privātām vajadzībām, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar TM mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi, liecina portāla Tvnet rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu VW Caravelle no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs tikmēr publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību - izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai - nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

"Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," aģentūrai LETA skaidroja ministrs.

"Vienlaikus uzsveru, ka šis bija izņēmuma gadījums steidzamības kārtībā, lai iespējami ātrāk atgrieztos pie savu darba pienākumu pildīšanas," atzina Rasnačs.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas