Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koalīcija apspriež risinājumus, lai panāktu mazākus NĪN maksājumus

Koalīcijas partiju pārstāvji šodien piedāvāja dažādus risinājumus, lai panāktu mazākus nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumus.

Valdību veidojošo partiju darba grupā sagatavots priekšlikums atgriezties pie pagājušajā gada situācijas, kad īpašumiem, kas atrodas kultūrvēsturiskajās zonās, bija 45% atlaide NĪN, pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja partijas Vienotība priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Koalīcija konceptuāli atbalsta NĪN maksājumu samazināšanu, taču par šo priekšlikumu vēl būs jānoskaidro Latvijas Pašvaldību savienības viedoklis, norādīja Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Nacionālā apvienība piedāvā rosināt mainīt Rīgas domes saistošos noteikumus, kas attiecas no NĪN atlaižu piemērošanu, pavēstīja NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka tas izteikts kā piedāvājums Vienotībai šādu ideju kopīgi virzīt izskatīšanai Rīgas domē, jo ir atsevišķi jautājumi, kas ietekmē NĪN lielumu, bet kas nav valdības, bet pašvaldības kompetencē. Neviena no valdības koalīcijas partijām gan nav pie varas Rīgas domē.

Kā ziņots, izskatīšanā Saeimā pašlaik ir Tieslietu ministrijas (TM) rosinātais grozījumu projekts Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, ar kuru kadastrālās vērtības tiktu iesaldētas vēl uz diviem gadiem.

Jau vēstīts, ka jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši arī citi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties.

Top komentāri

vēl
v
Vai to, ko nenopostīja karš un neatņēma komunistu okupācija, to tagad "likumīgi" neatņem nacionāļi ar tiesu izpildītāju palīdzību? Vai nacionāļi nav kremļa aģenti?
Čikinieks
Č
Vēl jautās Latvijas Pašvaldību Savienības viedokli.Rosinās izmaiņas Rīgas saistošajos noteikumos.Par pārējo pat savā koalīcijā nespēj vienoties.Tukša runa.Kā būs,ja nu tomēr jūs kungi,nākošreiz neievēl?Būs uz vēdera jālien d...nā,lai tiktu kādā padomē?
sēlis
s
Neesiet naivi, ieskatieties šo siles biedru sejās! jūs kaut ko cerat no viņiem sagaidīt? Nu tad saņemsiet trīs pirkstu kombināciju , kā vienmēr, šiem kungiem pirmā vietā ir sava un sponsoru kabata, tauta ir kaut kur vienā no pēdējām vietām!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas