Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koalīcija izskata iespēju atkārtoti izsludināt ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības dēļ

Ņemot vērā straujo un nekontrolējamo Covid-19 izplatību, koalīcija izskata iespējas atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, šodien žurnālistiem pēc sadarbības sanāksmes norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības dēļ valstī tikusi izsludināta jau divreiz.

Par minēto valdībā varētu lemt jau šonedēļ, līdztekus spriežot arī par konkrētiem stingrākiem ierobežojumiem, ko otrdien, 5.oktobrī, plkst.10 plānots pārrunāt Krīzes vadības padomes sēdē.

Pavļuts iepriekš paziņoja, ka šodien koalīcijas sanāksmē gūts atbalsts stingru drošības pasākumu ieviešanai Covid-19 izplatības mazināšanai. Vaicāts, kādiem tieši konkrēti pasākumiem izdevies gūt atbalstu, Pavļuts teica, ka paredzams, ka runa varētu būt par ārkārtējās situācijas atjaunošanu, klātienes pakalpojumu pieejamību zaļajā režīmā, proti, tos varētu saņemt vakcinētie vai vīrusu pārslimojušie iedzīvotāji.

Tāpat Ministru kabinets varētu spriest par to, ka jānodrošina daudz stingrākas kontroles prasības esošajiem un papildu ieviešamajiem drošības pasākumiem dažādās jomās - gan tirdzniecībā, gan citur. Viņš solīja, ka par detaļām varēs runāt pēc rīt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktās Krīzes vadības padomes sēdes.

Vienlaikus, ņemot vērā prognozes par Covid-19 pacientu skaita pieaugumu slimnīcās, tuvākajā laikā varētu būt jāpieņem lēmums arī par ārkārtējās situācijas izsludināšanu veselības nozarē, piebilda Pavļuts.

Veselības ministrs norādīja, ka ekspertu prognozes liecina, ka tuvāko divu nedēļu laikā ar Covid-19 saslimušo pacientu skaits slimnīcās varētu dubultoties.

Jau ziņots, ka Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija pieprasa valdību nekavējoties rīkoties un ieviest stingrus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Arī Pārresoru koordinācijas centra koordinētās akadēmiskās vides ekspertu grupa aicina Ministru kabinetu iespējami īsā laikā sagatavot stingru pasākumu kopumu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Kā ziņots, pie vakcinācijas projekta strādājušais epidemiologs Ņikita Trojanskis sociālajos tīklos paudis, ka Covid-19 pašlaik Latvijā ir nekontrolēti izplatījies, tāpēc reizi mēnesī uz nedēļu vai ilgāk būtu jāievieš stingri "lokdauni", kas varētu turpināties līdz nākamā gada janvārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas