Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koalīcija vienojas papildināt jau esošu Rīgas domes atlaišanas likumprojektu

Valdību veidojošās partijas ir vienojušās Rīgas domes atlaišanai virzīt apstiprināšanai Saeimā papildinātu esošo likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, nevis izstrādāt jaunu likuma projektu, šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš pauda, ka rīt, 11.februārī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) rosinās papildināt esošo likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, tajā iekļaujot jaunos apstākļus, kas nodrošina tiesisku pamatu pašvaldības atlaišanai.

Līdz ar to valdība pieņems lēmumu lūgt Saeimu "piekoriģēt" esošo likumprojektu.

Pūce skaidroja, ka jau ir sagatavota vēstule parlamentam, kas pēc izskatīšanas Ministru kabinetā tiks arī nosūtīta. "Tā kā valdība jau pērn lēma par to, ka Rīgas dome ir atlaižama, likumprojekts tiks papildināts," teica ministrs, paužot viedokli, ka tādējādi tiks aptverti visi likumiskie pamati domes atlaišanai. "Pamats Rīgas domes atlaišanai kļūst arvien spēcīgāk," uzskata politiķis.

Tieslietu ministrs, Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns sacīja, ka, Tieslietu ministrijai izvērtējot Pūces piedāvājumu, secināts, ka virzītais dokuments ir tiesiski pamatots un atbilst Satversmei.

Arī deputāte Ilze Indriksone (NA) atzina, ka pareizākais ceļš esot papildināt jau esošo dokumentu, jo līdz šim notikušās diskusijas par likumprojektu atbildīgajā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā bijušas kvalitatīvas.

Partijas KPV LV līderis Atis Zakatistovs pauda, - ja uz lietu skatās pēc būtības, tad "Rīgas dome ir bankrotējusi, bet tās vairākums - sabrucis".

Kā ziņots, trešo reizi pēc kārtas nenodrošinot kvorumu sēdes norisei, Rīgas domes deputāti februāra sākumā radīja tiesisku pamatu Saeimai lemt par domes atlaišanu. Tomēr jau pirms tam Saeimā bija likumprojekts, kas paredz Rīgas domi atlaist, ņemot vērā tās nespēju veikt vienu no tās autonomajām funkcijām - sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Rīgas dome nepiekrīt tai izvirzītajiem pārmetumiem.

Neoficiāli politiķi atzīst, ka nenotikušas trīs sēdes ir juridiski drošāks pamats Rīgas domes atlaišanai par pārmetumiem atkritumu apsaimniekošanas jomā. Tomēr koalīcijas partiju politiķiem bija gana atšķirīgi viedokļi, vai jauno argumentāciju virzīt jaunā likumā par Rīgas domes atlaišanu, vai arī to iekļaut jau esošajā likumprojektā. Atsevišķiem politiķiem bija bažas, ka otrais risinājums, kuru tagad izvēlējusies valdošā koalīcija, tomēr pavērs lielākas iespējas apstrīdēt Rīgas domes atlaišanas likumu tiesā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosinās papildināt Saeimā konceptuāli atbalstīto Rīgas domes atlaišanas likumprojektu saistībā ar kvoruma trūkumu trīs sēdēs pēc kārtas, iepriekš stāstīja Pūce.

Pūce norādīja, ka saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli pēc priekšlikumu iesniegšanas termiņa beigām VARAM vairs nevar virzīt savus priekšlikumus, taču par attiecīgā priekšlikuma virzīšanu un atbalstīšanu var lemt atbildīgā komisija.

Top komentāri

Latvju puika
L
Likumprojekts viens - Šī ir latviešu valsts !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas