Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koalīcijas politiķiem nav domstarpību par pilnvaru termiņu noteikšanu FKTK padomes locekļiem

Valdošās koalīcijas politiķiem nav domstarpību par priekšlikumu noteikt pilnvaru termiņu ierobežojumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļiem, bet par Saeimas tiesībām iecelt visus FKTK padomes locekļus vēl iecerēts uzklausīt ekspertu viedokļus.

Likumprojektu, kas paredz minētās izmaiņas, Saeima konceptuāli atbalstījusi pirmajā lasījumā. Kā liecina informācija Saeimas mājaslapā, likumprojektam uz otro lasījumu iesniegti 16 priekšlikumi. Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ierosinājums paredz izslēgt no likumprojekta ieceri, kas liktu Saeimai iecelt visus FKTK padomes locekļus. Premjers arī mudina izslēgt no likumprojekta normu, kas nosaka, ka pašreizējo FKTK padomes locekļu, kas vienlaikus ir arī komisijas departamentu direktori un amatā iecelti pirms šo grozījumu stāšanās spēkā, amata pilnvaras padomē beigsies līdz ar jaunu padomes locekļu iecelšanu.

Premjers šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka koalīcijā nebija domstarpību par divu termiņu ierobežojumu. Viņš jau iepriekš esot vērsis uzmanību izmaiņām FKTK padomes locekļu iecelšanas kārtībā, tomēr bija lemts ierosinājumus pārcelt uz otro lasījumu. Kučinskis arī pauda cerību, ka viņa ierosinājumi komisijā nepaliks bez ievērības. Viņš gan uzskata, ka likuma izmaiņas varētu arī nepieņemt līdz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) audita rezultātiem.

Nacionālās apvienības priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka koalīcijā ir vienots viedoklis par divu termiņu ierobežojumu, un ar šādām izmaiņām arī varētu sākt.

Tikmēr Vienotības priekšsēdētājs Arvils Ašeradens teica, ka, pieņemot FKTK likuma izmaiņas, nedrīkst kļūdīties, tāpēc tiks uzklausīts ekspertu viedoklis.

Pašlaik likumā ir noteikts, ka FKTK priekšsēdētāju un viņa vietnieku amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma. Pārējos padomes locekļus pēc viņu kandidatūru saskaņošanas ar Latvijas Bankas prezidentu un finanšu ministru amatā ieceļ un no amata atbrīvo priekšsēdētājs. Citu termiņu ierobežojumu pašlaik likumā nav.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas