Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Komandieris: NBS aprīkojums zagts tirgošanas nolūkā

Saistībā ar nakts redzamības aprīkojuma izzgagšanu no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) noliktavām aizdomās tiek turētas trīs personas, kuras to esot darījušas ar nolūku iekārtas pārdot, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Zādzību inventarizācijas laikā konstatējušas NBS amatpersonas, saistībā ar šo noziegumu Militārajā policijā tika ierosināts kriminālprocess. Tā ietvaros noskaidroti trīs iespējamie vaininieki, kuri jau atstādināti no amata pienākumiem. Kalniņš neatklāja, kas ir šīs personas.

"Ir bijusi materiāla ieinteresētība un ierīces nozagtas, lai notirgotu," atklāja NBS komandieris. Saistībā ar aprīkojuma zagšanu tiks izvērtēta visu amatpersonu atbildība un vainīgie tiks bargi sodīti, solīja bruņoto spēku komandieris.

Jāatgādina, ka 2017. gadā sākta un pērn turpināta visas NBS nodrošinājuma sistēmas reorganizācija, taču tas neizslēdzot riskus, ka "indivīda faktors ir tas, kas mūžīgi meklē, kādā veidā apiet, salauzt vai degradēt to lietu," izteicās Kalniņš, kuram kā NBS komandierim par notikušo esot kauns.

Top komentāri

sistēma
s
Cik lielu algu šie zagļi saņēma? Kāds būs sods? Cik krievi viņiem par šo samaksāja?
trusis nejaukais
t
nakts redzamības aprīkojums tā normāli maksā sevišķi ja 3 paaudzes sistēmas. a ja thermal vision tad vispār cenas kosmiskas. tādas lietas vispār jāgabā zem atslēgām un kamerām.
TrollisJT > Jābūts S.
T
Pareizi, Rīgas domes amatpersonas un citi korumpanti spriež tieši tā pat. Vai Tu zini, cik ļoti atņem pašcienu fakts, ka netālīt slejas nams par sešiem miljoniem, bet tavējais ir tikai par četriem? Un, iedomājies, cik izsalcis tu jūties, ja tava jahta ir īsāka par 40 cm, nekā Abramovičam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas