Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konceptuāli atbalsta priekšlikumu ļaut ārvalstīs dzīvojošiem Latvijas pilsoņiem papildus deklarēt arī adresi Latvijā

Saeima šodien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kas paredz, ka Latvijas valstspiederīgie, kuri dzīvo ārvalstīs, papildu savai dzīvesvietas adresei varēs norādīt arī adresi Latvijā.

Dzīvesvietas deklarēšanas likums nosaka personas pienākumu deklarēt dzīvesvietu, kā arī paredz tās tiesības norādīt neierobežotu skaitu papildu adrešu, veicot dzīvesvietas deklarēšanu Latvijā. Minētais likums attiecas tikai uz tām personām, kuru dzīvesvieta ir Latvijā. Dzīvesvietas deklarēšanas likumā noteikts, ja personas dzīvesvieta ir ārvalstī, persona par to paziņo Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā. Tādējādi patlaban spēkā esošais regulējums uzliek personai par pienākumu deklarēt tās dzīvesvietu un paredz tās tiesības norādīt papildu adreses Latvijā, ievērojot Dzīvesvietas deklarēšanas likumā noteikto. Savukārt ārvalsts dzīvesvietas adresi persona norāda saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likumā noteikto. Turklāt, ja persona norāda kā savu dzīvesvietas adresi ārvalsts adresi, personas deklarētā dzīvesvietas adrese tiek aizstāta ar ārvalsts adresi, nesaglabājot deklarēto dzīvesvietas adresi Latvijā un tai nav tiesību norādīt papildu adreses.

Lai arī patlaban personai ir tiesības norādīt vairākas papildu adreses, to ir izmantojuši nedaudzi, turklāt vairāku adrešu automātiska apstrāde ir sarežģīta. Tāpēc tiek paredzēts, ka turpmāk persona drīkstēs norādīt tikai vienu papildu adresi.

Likumprojekts paredz veikt grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā nosakot, ka persona, kurai ir deklarētā dzīvesvieta Latvijā, var norādīt tikai vienu papildu adresi, ko varēs norādīt ne tikai Latvijā, kā tas ir tagad, bet varēs norādīt papildu adresi arī ārvalstī, kā arī to mainīt vai izbeigt.

Tāpat paredzēts grozīt regulējumu atļaujot personai, kurai ir norādīta adrese ārvalstī, norādīt vienu papildu adresi vai nu Latvijā vai ārvalstī, kā arī to mainīt vai izbeigt. Tādējādi varēs izveidoties situācija, ka gan personas pamatadrese, gan papildu adrese būs ārvalstīs.

Projekts stāsies spēkā 2020.gada 1.janvārī.

Top komentāri

.
.
Tās ir lamatas- pēc deklarēšanās sāksies VIDa uzbraucieni, uzrēķini un sodi!
Irma
I
Latvanijas vadosie zagli ir to izdomajusi, lai aizmukusie latvani skaititos Latvanija, lai banditiskais rezims varetu no ES fondiem ubagot vairak naudas, jo uz sodienu reali Latvija dzivo ne vairak ka 1 000 000 iedzivotaju, tacu Latvanijas vadoni ietiepigi uzstaj uz to, ka Latvanija ir 2 milijoni iedzivotaju un so meligo informaciju suta uz ES, EK ar vienu merki, lai sanemtu vairak eiro un tadejadi ar to sev nodrosina lielas, nepelniti lielas algas, algas un visa veida privlegijas.
NEBALSOTĀJS
N
KONCEPTUĀL Latvija ir nodota ES eksplutāvijai par prieku ar LATA atvietošanu ar tā saukto eiriku. Kāpēc nevaram uzdot arī savas adreses Ķīnā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas