Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kontroles biroja vadītājs: Būvinspektori atzinuši, ka VID ēka ir droša

Saskaņā ar būvinspektoru secināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēka mehāniskās stabilitātes un stiprības līmenī ir droša, šodien Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis.Būvinspektori uzskata, ka jautājums par plaisām VID ēkā nav saistīts ar ēkas mehānisko stabilitāti.

"Ja mēs runājam par mehānisko stiprību un stabilitāti, mēs varam teikt, ka ēka ir droša," norādīja Druķis. Attiecībā uz būvdarbu vizuālā izpildījuma radītajiem jautājumiem valsts kontroles birojs ir uzdevis veikt tehnisko apsekošanu.Deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) šodien kolēģiem izdalīja fotogrāfijas, kurās redzamas plaisas vairākās VID ēkas vietās. Viņš pauda neapmierinātību ar Valsts kontroles biroja sniegto atbildi, ka līdz 11.maijam tiks veikta tehniskā izpēte, lai secinātu, vai materiāli atbilst prasībām. "Tā ir katastrofa," komentējot viņa izdalītajās bildēs redzamās plaisas, norādīja deputāts, uzsverot, ka darbiniekiem ir bail atrasties šajā ēkā.Druķis norādīja, ka nav riska, "ka kaut kas tūlīt notiks", tāpēc Kaimiņš var būt mierīgs. Jautājums par konstatētajām plaisām ir biroja uzmanībā un vasaras laikā situācija ir jāsakārto, akcentēja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs.Šī tēma komisijas sēdes noslēgumā raisīja nelielu strīdu starp Kaimiņu un parlamentārieti Ingunu Rībenu (NA). Viņa norādīja, ka teātra fakultātē šādas lietas nemāca, un aicināja deputātu ieklausīties Druķī. Savukārt Kaimiņš pauda neapmierinātību ar Rībenas kā arhitektes pozīciju, vairākkārt izsaucoties "Kauns!". Rībena atbildot taujāja, vai Kaimiņš atrodas kādas izrādes iestudējumā un kāpēc viņš bļaustās.Kā ziņots, VID jaunās ēkas kompleksa attīstītājs SIA Biroju centrs Ezerparks (BCE) kategoriski noraida deputāta Kaimiņa publiski paustās bažas par ēkas tehnisko stāvokli un norāda, ka tieši deformācijas šuves garantē būves konstrukcijas drošību, informēja BCE pārstāve Marta Krivade.Tā kā ēka ir veidota no monolītā dzelzsbetona, saskaņā ar būvnormatīviem šādu būvju tehniskajā projektā obligāti ir jābūt iestrādātām deformācijas šuvēm un tām ir jāpieļauj ēkas minimāla kustība."Šis ir uzskatāms piemērs, kas demonstrē deformācijas šuvju funkciju. Tās ir nepieciešamas, lai, mainoties laika apstākļiem mitruma un mikroklimata ietekmē, būvei būtu vieta kustības amplitūdai, tā garantējot tās drošu tehnisko stāvokli," norāda Krivade.Aukstās sezonas iespaidā VID jaunās ēkas kompleksā šuves patlaban ir vizuāli pamanāmas, apliecinot, ka pilda tām paredzēto funkciju. Tāpat Krivade informē, ka BCE jau 2014.gada nogalē kopā ar būvnieku tās ir apsekojis un vienojies, ka vizuāli apmetums tiks atjaunots šī gada vasarā, kad būs sauss un silts laiks.To apstiprinot arī ēkas būvuzraugs SIA Būves un būvsistēmas un Sarma un Norde arhitektu birojs, kas ir šīs ēkas autors, kā arī ģenerālbūvnieks SIA _Re&Re._Ēka ir tehniskā kārtībā un pilnībā droša apmeklētājiem, darbiniekiem un apkārtējai videi, uzsver BCE pārstāve.Jau ziņots, ka Kaimiņš VID ēkā vairākās vietās konstatēja plaisas un 16.februārī aicināja veikt pārbaudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas