Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kopš janvāra iekšlietu ministrs "melnajā sarakstā" iekļāvis 47 ārzemniekus

Kopš valdības izveidošanas 23.janvārī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvis 47 ārzemniekus, līdz ar to viņiem ieceļošana valstī ir liegta, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Ministrs šādus lēmumus pieņēmis, balstoties uz valsts drošības iestāžu sniegto informāciju.

Saskaņā ar Imigrācijas likumu iekšlietu ministrs lēmumu par personas iekļaušanu šajā sarakstā var pieņemt tikai pēc kompetentas valsts iestādes atzinuma. Kompetentās valsts iestādes šajā jautājumā ir Valsts drošības dienests, Satversmes aizsardzības birojs, Militārās izlūkošanas un drošības dienests un Valsts policija.

Imigrācijas likumā teikts, ka iekšlietu ministrs lemj par ārzemnieka iekļaušanu sarakstā, ja pastāv kāds no septiņiem apstākļiem, piemēram, kompetentām valsts iestādēm ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks darbojas pretvalstiskā vai noziedzīgā organizācijā. Tāpat ārzemnieku ministrs var iekļaut sarakstā, ja ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks rada draudus valsts drošībai vai sabiedriskajai kārtībai un drošībai vai iestādes sniegušas informāciju, kas liedz ārzemniekam ieceļot un uzturēties Latvijā.

Ja ārzemnieks ir Latvijai nevēlama persona jeb "persona non grata", tad par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs. Kopš valdības izveidošanas 23.janvārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Latvijai nevēlamo ārvalstu pilsoņu sarakstā iekļāvis 161 cilvēku.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Latvijas ārlietu un iekšlietu ministri jau iepriekš sarakstā iekļāvuši dažādus Krievijas mūziķus un aktierus. 2014.gadā neilgi pirms Jūrmalā paredzētā konkursa Jaunais vilnis sākuma toreizējais un arī pašreizējais Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paziņoja, ka Latvijas "melnajā sarakstā" tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija. Ārlietu ministrija tolaik viņus kritizēja par atbalstu Krimas aneksijai.

2016.gadā kļuva zināms, ka toreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) "melnajā sarakstā" iekļāvis Krievijas aktieri Dmitriju Pevcovu.

 

Top komentāri

Labais
L
Savā melnajā sarakstā esmu ievietojis valdību,deputātus,visus pērkamos,korumpētos latvijas politiķus!
esunes
e
Dienai kauns nemaz nav.Kobzons jau gandrīz gadu kā miris, bet jūs rakstāt ka viņš joprojām melnajos sarakstos.Bezkauņas.
ko?
k
Tik vien? Pa 47 teroristiem var atrast katru dienu, ko iekļaut melnajā sarakstā. Bet tajā ir jāiekļauj ne tikai teroristi, bet visas nevēlamās personas. Un vispirms jau būtu jāpārtrauc vīzu izsniegšana Krievijas pilsoņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas