Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kozlovskis: Jānodrošina finansiāls atbalsts arī iekšējai drošībai

Galvenais iekšlietu ministra uzdevums patlaban ir panākt, lai iekšlietu sistēmas dienestu darbs pilnībā nodrošina sabiedrības un valsts drošības intereses, vaicāts par aktuālākajiem iesāktajiem darbiem, kuri būtu jāpabeidz, norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

"Mums visiem jāapzinās, ka tikai uzticams, motivēts un profesionāls policists, robežsargs un glābējs būs gatavs stāties pretī apdraudējumiem un nodrošināt Latvijas iedzīvotāju drošību. Tāpēc svarīgi palielināt finansējumu ne tikai kopējo NATO spēju stiprināšanai, bet arī nodrošināt atbilstošu finansējumu valsts iekšējai drošībai," sacīja ministrs.

Kozlovskis norādīja, ka ir gatavs uzņemties iekšlietu ministra amatu arī nākamajā valdībā. Taču, ņemot vērā, ka sarunas par koalīcijas veidošanu ir tikai nesen sākušās, patlaban nākt klajā ar minējumiem par iespējamo nākamās valdības ministru sastāvu nebūtu korekti.

Kā norādīja Kozlovskis, notikumi Ukrainā uzskatāmi parādījuši, ka šodienas apstākļos pat acīmredzama militārā spēka izmantošana tiek pasniegta nevis kā atklāta valsts bruņoto spēku iejaukšanās citas valsts iekšējās lietās, bet gan kā "zemessardzes vienību" cīņa par neatkarību. "Informatīvais karš, "zaļie vīriņi", sistemātiska un plānveidīga radikālo organizāciju atbalstīšana - tas ir "jauns kara vešanas veids", kuru Krievija ir uzskatāmi demonstrējusi Ukrainā. Šādā karā primārā loma ir iekšlietu sistēmas dienestiem - Valsts policijai, Valsts robežsardzei un valsts drošības iestādēm," sacīja ministrs.

Līdz ar to patlaban svarīgi ir saglabāt pēctecību jau sāktajiem darbiem un panākt valdības un ministrijas atbalstu gan Valsts policijas attīstības koncepcijas iedzīvināšanai, gan jaunās darba samaksas sistēmas ieviešanai policistiem, glābējiem, robežsargiem un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām no 2016.gada. Tāpat jāpabeidz darbs pie Valsts ārējās robežas stiprināšanas, proti, demarkācijas un robežas ierīkošanas.

Vēl pie aktuālajiem darbiem ministrs norādīja arī Iekšējās drošības biroja izveidi, kas patlaban ir sākta, un šim mērķim nodrošināts arī finansējums. Tāpat jānodrošina drošības pasākumu īstenošana saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē, kā arī sadarbībā ar kompetentajām institūcijām jāizstrādā jauna Nacionālās drošības koncepcija un Nacionālās drošības plāns. Turklāt abu izstrādē īpaši jāņem vērā aktuālā ģeopolitiskā situācija.

Kā aktuālu Kozlovskis minēja arī nepieciešamību pabeigt darbu pie Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas likuma sagatavošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas