Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

KP piemērotie tiesiskie pienākumi Drogām ir jāizpilda nekavējoties

Parfimērijas un kosmētikas mazumtirgotājam AS Drogas Konkurences padomes (KP) piemērotie tiesiskie pienākumi ir jāizpilda nekavējoties, biznesa portālam Nozare.lv atzina KP.

Jau ziņots, ka šā gada 3.janvārī KP informēja žurnālistus, ka tā ir piemērojusi parfimērijas un kosmētikas mazumtirgotājam AS Drogas naudas sodu 18 967 latu apmērā par tirgus varas ļaunprātīgu izmantošanu. Uzspiežot netaisnīgus, nesamērīgus un nepamatotus sadarbības nosacījumus vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA Euro Cosmetics, Drogas veicināja tā maksātnespējas iestāšanos.

12.aprīlī ar nepārsūdzamu lēmumu Augstākās tiesas Senāts noraidīja Drogu lūgumu par KP lēmuma apturēšanu daļā, kas uzņēmumam uzliek tiesiskos pienākumus. Ar šo Senāta lēmumu ir atcelts Administratīvās apgabaltiesas lēmums, kas ļāva Drogām nepildīt tiesiskos pienākumus.

Tas nozīmē, ka patlaban uzņēmumam KP piemērotie tiesiskie pienākumi ir jāizpilda nekavējoties.

KP lēmumā Drogām tika piemēroti šādi tiesiskie pienākumi - neietvert līgumos ar piegādātājiem un līdz šā gada 1.aprīlim no jau noslēgtajiem līgumiem ar piegādātājiem izslēgt netaisnīgus un nepamatotus līguma noteikumus attiecībā uz preču atdošanu atpakaļ, atlaižu piemērošanu, līguma noteikumus, kas paredz netaisnīgus un nepamatotus maksājumus par preču piegādi jaunatveramai mazumtirdzniecības vietai un kas paredz netaisnīgas un nepamatotas sankcijas par darījumu noteikumu pārkāpumu.

Jau ziņots, ka AS Drogas peļņa 2011.gadā pieaugusi par 65% - no 2,66 miljoniem latu 2010.gadā līdz 4,39 miljoniem latu 2011.gadā.

Pirmais veikals Drogas atvērts 1993.gada decembrī Rīgā. Kopš 2004.gada jūnija Drogas ir starptautiskās mazumtirdzniecības un ražošanas grupas A.S. Watson uzņēmums, kuram pieder 13 mazumtirdzniecības zīmoli 18 valstīs Eiropā un Āzijā, kopumā vairāk nekā 3700 veikalu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas