Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KP vērsusies pret četriem būvmateriālu tirgotājiem un diviem piegādātājiem

Par aizliegtu vienošanos būvmateriālu tirdzniecībā Konkurences padome (KP) vērsusies pret četriem būvmateriālu tirgotājiem un diviem piegādātājiem, aģentūrai LETA apstiprināja viena no KP sodītā uzņēmuma AS Kesko Senukai Latvia pārstāve Aīda Šmits.

Viņa atklāja, ka Kesko Senukai Latvia, kas ir veikalu tīkla K-Rauta biznesa pārņēmēja, pēc KP ieskatiem, arī ir aizliegtās vienošanās dalībniece.

"KP ir veikusi izmeklēšanu par iespējamām Konkurences likumam neatbilstošām darbībām pret diviem piegādātājiem un četriem tirgotājiem, kas darbojas Latvijā, un 4.oktobrī ir paziņojusi pieņemto lēmumu. KP lēmumā norādīts, ka Kesko Senukai Latvia ir bijusi apgalvoto darbību dalībniece. Kesko Senukai Latvia rūpīgi iepazīsies ar KP lēmumu un lems, vai to pārsūdzēt," teica Šmits.

Viņa arī precizēja, ka izmeklēšana un darbības, par kurām KP ir vērsusies pret lietā iesaistītajiem uzņēmumiem, notikušas vēl tad, kad Kesko Senukai Latvia nebija kļuvusi par daļu no Kesko Senukai grupas, tolaik darbojoties ar nosaukumu AS Rautakesko.

Sodīto uzņēmumu vidū ir arī SIA Tirdzniecības nams Kurši, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāve Ināra Rubene, piebilstot, ka patlaban plašāku komentāru uzņēmums nevar sniegt.

"Atsūtītais lēmums ir gana apjomīgs - kopā ar pielikumu tas ir uz 129 lapām, tāpēc, pirms neesam ar to rūpīgi iepazinušies, atbildi uz jautājumu par tālāko rīcību, kā arī naudas soda apmēru nevaru sniegt," teica Rubene.

Atbilstoši iepriekš KP sniegtajai informācijaio sodīto tirgotāju vidū varētu būt arī uzņēmums SIA Krūza, kuras pārstāvji šo informāciju pagaidām gan nav apstiprinājuši.

Jau vēstīts, ka KP sodījusi būvmateriālu tirgotāju Depo DIY (Depo) ar 3,7 miljonu eiro sodu par dalību mazumtirgotāju kartelī, savukārt uzņēmumus lēmumu pārsūdzēs. Lēmumu par sodu Depo saņēmis vakar, 4.oktobrī.

Depo sev izvirzītajām apsūdzībām kategoriski nepiekrīt un gatavojas izmantot visas likumā paredzētās tiesības aizstāvībai, uzsvērts Depo paziņojumā. Depo pārstāvji informēja, ka KP pārbaudi uzņēmumā Depo sākusi pēc būvmaterilāu izplatītāja SIA Knauf darbības izvērtējuma, kuras laikā KP ieguvusi arī materiālus par Knauf centieniem panākt augstāku mazumtirdzniecības cenu noteikšanai Knauf produkcijai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms gada KP piemēroja 1,6 miljonu eiro sodu Knauf un Knauf uzņēmumu grupas SIA Norgips mātessabiedrībai Polijā Norgips.

Abi uzņēmumi vismaz no 2009.gada līdz 2014.gadam klientiem - lielākajiem būvmateriālu mazumtirgotājiem, Depo, K-Rauta, Krūza un Kurši - piemērojuši lojalitāti veicinošu atlaižu sistēmu, kas ierobežoja mazumtirgotāju iespējas izvēlēties citus piegādātājus un kavēja pārkāpumā sodīto uzņēmumu konkurentu ienākšanu tirgū. KP norādīja, ka konkurenci ierobežojošās atlaižu sistēmas noteikumi ilgstoši radīja motivāciju mazumtirgotājiem prioritāri iepirkt Knauf grupas uzņēmumu ģipškartonu un citus šīs grupas uzņēmumu ražotos un izplatītos būvmateriālus pēc iespējas lielākā apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas