Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Krājbankas administratora amatam ieteiktais Lūsis citā maksātnespējas procesā pabijis apcietinājumā

Patlaban AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) administratora amatam ieteiktais advokāts Aigars Lūsis pirms dažiem gadiem ar citu maksātnespējas lietu saistītā kriminālprocesā desmit dienas pavadījis apcietinājumā, liecina aģentūra LETA arhīvs.

Lūsis 2005.gadā bija bija aizturēts desmit dienas - no 7.marta vakara, kad viņš kopā ar toreizējo Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu (ZZS) devās uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policiju sniegt liecības tā paša gada janvārī sāktajā krimināllietā par maksātnespējīgās AS Jelgavas siltumtīklu uzņēmums (STU) bilances aktīvu iznomāšanu, līdz 18.martam, kad Rīgas apgabaltiesa viņu atbrīvoja no apcietinājuma.

Vēlāk šajā kriminālprocesā Lūsim tika piemērots liecinieka statuss, taču pēc gada - 2006.gada martā - VID kriminālprocesu izbeidza.

2004.gada rudenī maksātnespējīgais STU uz 30 gadiem bez konkursa tika iznomāts SIA Jelgavas koģenerācija, kad bija kapitalizēti uzņēmuma parādi - gandrīz 18 miljoni latu. 2005.gada 25.janvārī Finanšu policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par STU bilances aktīvu iznomāšanu. Prettiesisko lēmumu pieņemšanas dēļ valsts manta nonākusi privātuzņēmēju valdījumā, neparedzot ierobežojumus mantas saglabāšanai, uzskatīja policija.

Savukārt vēl pēc dažiem mēnešiem - tā paša gada septembrī - tiesa pēc Lūša pieteikuma atjaunoja STU maksātspēju. Lūsis tiesai norādīja, ka sanācija beigusies un maksātspēja atjaunota. Tiesa nolēma izbeigt maksātnespējas procesu.

Lūsis par STU administratoru tika iecelts 2000.gadā. Viņš pildīja arī administratora pienākumus SIA Limbažu siltums, SIA Skonto AL un SIA Liepājas kuģu remontu rūpnīca, kā arī bija maksātnespējīgā Jelgavas lidlauka īpašnieka SIA BalDeLAero un Ako bankas administrators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas