Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krājbankas īpašumus nepērk

Jau vairāk nekā divus gadus tiek izsolīti Krājbankai piederošie nekustamie īpašumi un kustamā manta, tomēr bankas administratoram - revīzijas kompānijai KPMG Baltics - ar naudas atgūšanu neklājas viegli. Virkne izsoļu atceltas pircēju intereses trūkuma dēļ. Tāpat arī vakar paredzētā izsole Dagdā, kurā bija paredzēts pārdot seifu, biroja mēbeles, tehniku un citu aprīkojumu, nenotika.

Neviens interesents nebija pieteicies.Kompānijas pārstāvis Oskars Fīrmanis Dienai atklāj, ka patlaban ir pārdota apmēram ceturtā daļu nekustamo īpašumu par kopējo vērtību vairāk nekā 10 miljoni latu. Pārsvarā īpašumus pērk Latvijas iedzīvotāji, lētākos iegādājas fiziskas personas, dārgākos - juridiskas. Fīrmanis teic, ka daudzi no īpašumiem iegādāti tā sauktajos treknajos gados, kad to vērtība bijusi pat vairākas reizes lielāka nekā patlaban. "Tas ir viens no iemesliem, kāpēc atsevišķu nekustamo īpašumu veiksmīga pārdošana ir sarežģītāka. Mūsu uzdevums ir pārdot tos saprātīgā laikā un par iespējami augstāku cenu," stāsta Fīrmanis.Arī ar bankomātu pārdošanu nav klājies viegli, jo par tiem nav bijusi interese. Tagad ir pārdoti 88 bankomāti, daļu no tiem iegādājušās ārvalstu kompānijas.Bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes loceklis Jānis Placis vērtē, ka administratoram patlaban ir ļoti sarežģīta izšķiršanās, jāveic precīza ekonomiskā analīze, jo naudas vērtība mainās - šodien tūkstoš eiro, iespējams, būs vērtīgāki nekā rīt. "Ņemot vērā visu šo politisko jezgu, KPMG rīkojas pareizi. 100 acis skatās viņiem pakaļ, lai tik viņi kaut kā nokļūdītos," teic Placis.Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena trešdien, 8.janvārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas