Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krājbankas parlamentārās izmeklēšanas sēdē vēlās sasaukšanas dēļ nesavāc kvorumu

Trešdien saistībā ar notikumiem ap Latvijas Krājbanku izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē netika savākts kvorums, jo to apmeklēja četri deputāti.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (V) norādīja, ka šaubījies, vai sasaukt sēdi, un atvainojās par šādu situāciju. Deputāts Kārlis Seržants (ZZS) pieļāva, ka cilvēki nav ieradušies tieši vēlās izziņošanas dēļ, jo daļa tautas kalpu atrodas ārpus Rīgas. Par gaidāmo sēdes norisi informācija saņemta tikai trešdien.

Klātesošie, tajā skaitā Saskaņas centra deputāti Andrejs Elksniņs un Ivars Zariņš, īsumā pārrunāja vēstules tekstu, ar kuras palīdzību plānots pieprasīt informāciju par to, cik līdzekļu atradās Krājbankā, cik naudas no tās tika izņemts un cik palika pāri. Kvoruma trūkuma dēļ netika balsots, kuru datumu noteikt informācijas pieprasīšanai, nedz arī par pašas vēstules nosūtīšanu, jo deputāti iepriekš vienojušies, ka visu darīs kopīgi.

Plānots, ka nākamā parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēde notiks 11.janvārī.

Kā ziņots, decembra sākumā Saeima pēc 34 opozīcijas deputātu pieprasījuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu un noteica, ka tā izveidojama uz deviņiem mēnešiem.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija pētīs tikai Krājbankas kraha ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu, nekādus papildu uzdevumus Saeima tai nav devusi, intervijā aģentūrai LETA decembrī apgalvoja komisijas priekšsēdētājs, bijušais Daugavpils mērs Lāčplēsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas